Băimăreanul Alexandru Zeleznik, cooptat în naţionala României la Campionatul Balcanic de MTB 2017

0
573

Alexandru Zeleznik, juniorul Clubului Sportiv Boneshaker Cycling Baia Mare, a reprezentat România la Campionatul Balcanic de MTB 2017 din Grecia şi a terminat competiţia pe locul 7.
Tânărul ciclist a fost selectat pentru prima dată în echipa României de mountain bike XCO. “Am reprezentat România la Lepanto XCO Balkan Championships 2017 – UCI C2 XCO Race şi m-am clasat al 7-lea. Mai dificilă decât competiţia a fost căldura exagerată. S-au înregistrat 43 de grade Celsius în timpul cursei, ceea ce a provocat multe leşinuri în rândul concurenţilor. Din păcate, chiar în prima tura am fost implicat în două incidente provocate de concurenţi care au derapat în faţa mea, ceea ce m-a încetinit, iar într-o competiţie cu nivel ridicat orice secundă pierdută pe traseu contează”, a declarat Alexandru Zeleznik.
Concursul s-a desfăşurat în pădurea oraşului Nafpaktos pe un traseu de 4.2 km, cu o singură urcare majoră de 2 km pe asfalt şi forestier.
Sportivul de 17 ani este antrenat de Németh Judit Emese, iar din Boneshaker Cycling face parte de circa 3 ani. Este cel mai tânăr membru al clubului băimărean, dar şi cel mai performant, la toate competiţiile cicliste la care a fost prezent anul acesta reuşind să se claseze pe podium.
“Sunt mulţumită de rezultatul obţinut de Alex, mai ales că nu a fost antrenat special pentru această competiţie, unde sunt alte condiţii de climă şi teren. Prin convocarea la lot, Alex a reuşit să îşi sporească experienţa competiţională şi sunt convinsă că foarte rapid vor fi rezultate din ce în ce mai bune, mai ales că sportivul nostru este motivat să le obţină”, a declarat Németh Judit Emese.
Alex-Zeleznik-lot-RomaniaDelegaţia României s-a prezentat în Grecia cu doi cadeţi, Dragoş Maliţa şi Patrick Pescaru, patru juniori, Raul Sinza, Alexandru Zeleznik, Vlad Păcurar şi Roberto Burţa, o junioare, Eszter Bereczki, doi rideri U23, Attila Malnasi şi Ede Molnar şi doi sportivi Elite, la masculin Valentin Roşoagă şi la feminin Suzanne Hilbert.
Echipa naţională a României de mountain bike XCO, coordonată de Elisei Miron şi Mihai Traian Ion, s-a întors din Grecia cu două medalii de aur şi una de bronz.
Alexandru Zeleznik va avea o scurtă pauză, iar apoi va relua antrenamentele pentru viitoarele competiţii. Următorul concurs la care va fi prezent este în 22 iulie, la Campionatul Naţional XCO de la Zărneşti, unde va fi prezentă şi Maria Grigor, o altă junioare cu potenţial a Clubului Sportiv Boneshaker Cycling.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.