Doi contrabandişti ucraineni, reţinuţi la frontiera de nord

0
244

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au reţinut doi cetăţeni ucraineni, îmbrăcaţi în costume de neopren, care au încercat să introducă ilegal din Ucraina în România, peste apa râului Tisa, 6.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.
În cadrul Planului de Acţiune “Contrabanda 2017”, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, marţi, în jurul orei 22.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sarasău a observat mai multe persoane în timp ce treceau ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase. S-a acţionat pentru reţinerea bărbaţilor, efectuându-se somaţiile legale prin voce, moment în care aceştia au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.
În urma acţiunii, au fost reţinuţi cetăţenii ucraineni, M.I., 35 de ani, şi A.H., 17 ani, care erau îmbrăcaţi în costume de neopren, restul persoanelor retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.
La faţa locului au fost descoperite 12 colete, ce conţineau 6.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 70.200 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat.

Autoturism modificat pentru transportul ţigărilor în Şieu

Marţi, în jurul orei 21, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului PF Vişeu de Sus a depistat în trafic, pe raza localităţii Şieu, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau informaţii că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a autoturismului, constatându-se faptul că, acesta este condus de Paul B., în vârstă de 30 ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
În urma verificărilor efectuate asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit un loc special amenajat în rezervor, unde au fost observate mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care bărbatul (împreună cu maşina) a fost dus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în spaţiul special amenajat au fost descoperite 510 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 4.500 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Cinci irakieni, ascunşi în podeaua falsă a unei platforme auto

În data de 19 iulie, în jurul orei 00.10, la PTF Nadlac II-Csanadpalota s-a prezentat, la ieşirea din ţară, cetăţeanul bulgar Kolyo A., în vârstă de 44 de ani, conducând o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care transporta pe platformă o remorcă.
Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat că, platforma este mult prea înaltă, fapt pentru care au dispus o verificare amănunţită a vehiculului dar şi a remorcii pe care acesta o transporta. Astfel, sub platformă a fost descoperit un compartiment special amenajat, iar remorca era aşezată în aşa fel încât să mascheze improvizaţia.
Drept urmare, remorca a fost coborâtă şi s-a procedat la deschiderea compartimentului special, unde poliţiştii de frontieră au descoperit ascunşi cinci bărbaţi. Totodată, s-a constatat faptul că spaţiul în care cei cinci călătoreau era ventilat artificial.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.
În cadrul primelor verificări, cei cinci au declarat că intenţionau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.