CJ susţine candidatura Băii Mari la titlul de ”Capitala Tineretului”

0
220

Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş a înaintat Consiliului Judeţean o adresă privind susţinerea candidaturii Municipiului Baia Mare pentru titlul de ”Capitala Tineretului din România” 2018-2019, arătând că, împreună cu Primăria Municipiului Baia Mare, au depus candidatura pentru acest titlu. ”Fiecare oraş care primeşte acest titlu are oportunitatea de a dezvolta un program ca­dru amplu care vizează dezvoltarea urbană prin participarea tinerilor, capitalele realizând proiecte profesionale, abordând te­me de interes pentru tineri şi încurajând dezvoltarea de idei inovatoare referitoare la participarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii. Încercând să stabilească noi modele de dialog structurat şi de responsabilizare şi mobilizare a cetăţenilor, aceste programe anuale aduc o contribuţie semnificativă la procesul de armonizare a diversităţii urbane, conservând identitatea diversă a comunităţilor şi promovând toleranţa bazată pe comunicare şi acţiune comunitară”, a arătat Dănuţ Orza, preşedintele Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş.
Proiectul de susţinere a candidaturii Municipiului Baia Mare la titlul de Capitala Tineretului din România a fost supus votului plenului Consiliului Judeţean.
”Am susţinut de fiecare dată demersurile municipiului în toate domeniile. Baia Mare este cea mai mare şi cea mai importantă comunitate maramureşeană, iar CJ Maramureş va fi, de fiecare dată, alături de municipiu în proiectele şi candidaturile pe care şi le propune. Acesta este un proiect onorabil pentru noi, ca judeţ, iar de doi ani de zile avem în buget o linie de finanţare care se referă direct la activităţile de tineret. Este în acest an o creştere cu aproximativ 75% a finanţărilor pentru ONG-urile de tineret şi dorim ca tinerii să simtă că sunt importanţi, proiectele lor să fie privite cu seriozitate de către reprezentaţii judeţului. Prin acest acord de parteneriat, tinerii vor avea acces mai uşor la deciziile care se iau şi care îi privesc în mod direct”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
Proiectul de hotărâre a fost votat cu unanimitate de voturi de aleşii judeţeni prezenţi la şedinţa ordinară din 27 iulie 2017. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.