Schimbări la încasarea subvenţiilor

0
159

Ministerul Agriculturii intenţionează să modifice substanţial condiţiile de eligibilitate pentru încasarea subvenţiilor din agricultură, respectiv Ordinul 619/2015 privind criteriile de eligibilitate pentru toate schemele de plată din agricultură. Potrivit proiectului de act normativ, modificările vizează sprijinul cuplat din sectorul vegetal, plata pe înverzire, agricultura ecologică şi plăţile compensatorii acordate fermierilor pentru pachetele din măsurile de dezvoltare rurală prevăzute în PNDR 2020.
Verificarea realizării producţiei minime anuale se va face prin raportarea cantităţii livrate în cadrul măsurii la suprafaţa parcelelor solicitate în cererea unică de plată pentru sprijinul cuplat pentru măsura respectivă.
Beneficiarul nu va pu­tea obţine plata compensatorie pentru parcelele pe care a schimbat categoria de folosinţă, nici pentru pachetul pentru care are angajament, nici pentru pachetul care ar corespunde noii categorii de folosinţă, pe perioada rămasă (pînă la finalizarea perioadei de conversie pentru submăsura 11.1, respectiv pînă la finalizarea perioadei de 5 ani aferentă submăsurii 11.2 / variantei de pachet 5 din M 214).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.