Cum să ne pregătim de Praznicul Adormirii Maicii Domnului – 15 August

0
261

Sfânta Biserică Ortodoxă a rânduit în fiecare an, înainte de slăvitul praznic al Adormirii Maicii Domnului, 2 săptămâni de post şi rugăciune spre a mulţumi cu evlavie, credinţă şi recunoştinţă pentru toate darurile pe care Dumnezeu le revarsă asupra noastră prin ocrotirea, mijlocirea şi rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.
Postul Adormirii Maicii Domnului începe la 1 august şi se încheie în ajunul sărbătorii, adică în 14 august. Când Praznicul Adormirii cade miercuri sau vineri, atunci este post cu dezlegare la peşte şi vin, inclusiv în ziua Praznicului.
Cunoscând evlavia credincioşilor Bisericii noastre Ortodoxe faţă de Maica Domnului, dar şi râvna sfântă a Părinţilor slujitori ai sfintelor altare, precum şi a monahilor mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, îndemnăm ca în toate cele 14 zile ale Postului Adormirii, la ceas de seară, să fie săvârşită slujba Paraclisului Maicii Domnului.
De asemenea, îndemnăm preoţii să pregătească credincioşii şi, mai ales tinerii, în vederea pelerinajului care se face conform tradiţiei la sfintele noastre mănăstiri, pentru a încununa postul şi rugăciunea cu darurile şi binecuvântările primite de la Maica Domnului ca răspuns la dragostea, evlavia şi cinstirea pe care i-o aducem ca fii adevăraţi ai iubirii Sale de mamă.
Rugăm pe Maica Domnului să ne dăruiască mult spor şi ajutor sfânt în lucrarea noastră duhovnicească spre a culege rod bogat.

† IUSTIN
Episcopul şi Părintele preoţilor, monahilor şi credincioşilor
din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.