Centenarul bătăliei de la Mărăşeşti, pregătire pentru 2018

0
513

Sute de unionişti din România şi Republica Moldova vor marca Centenarul celei mai importante acţiuni militare româneşti din timpul Primului Război Mondial, bătălia de la Mărăşeşti. Evenimentul va avea loc la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti, mîine (duminică, 6 august 2017), ora 18. Participanţii din Bucureşti, Chişinău, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Braşov şi Cluj vor flutura steaguri tricolore şi vor afişa bannere cu mesaje referitoare la importanţa bătăliilor purtate de Armata Română în 1917 pentru Marea Unire din 1918 şi despre locul Basarabiei în sărbătorirea în 2018 a Centenarului.
„Vom aduce un omagiu eroilor fără de care nu ar fi putut fi posibilă reîntregirea neamului românesc. Să ne fie model actele de vitejie ale Ecaterinei Teodoroiu, ale căpitanului Grigore Ignat şi ale generalului Eremia Grigorescu în construirea proiectului de ţară al României, care nu poate fi altul decît unirea cu Republica Moldova! Este cel mai potrivit moment să spunem «Peste voinţa populară nu se trece!»”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
După manifestarea de la Mărăşeşti, pe 20 august, la Palatul Parlamentului din Bucureşti va fi lansată Alianţa pentru Centenar, un plan de acţiuni concrete pentru anul 2018 la care aderă 100 de organizaţii civice din România, Republica Moldova şi Diaspora. (P.A.U.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.