Sărbătoarea cântecului şi dansului ucrainean, la Crasna Vişeului

0
241

După acţiunile artistice organizate de Uniunea Ucrainenilor la Bistra, Ruscova, Poienile de sub Munte şi Valea Vişeului, a venit şi rândul localităţii ucrainene, Crasna Vişeului.
Duminică, 30 iulie 2017, aici s-a desfăşurat “Sărbătoarea cântecului şi dansului ucrainean”, unde au fost invitate formaţii artistice din localităţile ucrainene din judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, precum şi din Ucraina.
Deschiderea festivă a fost condusă de Gheorghe Mocierneac, preşedintele organizaţiei locale a UUR-Crasna Vişeului. A mai luat cuvântul Miroslav Petreţchi, preşedintele UUR Maramureş, prof. Ledia Spivaliuc, reprezentanta din Ucraina, preşedintele UUR – Valea Vişeului şi prof. Ana Sambor, preşedintele organizaţiei de femei, membră a Consiliului Naţional al UUR.
Spectacolul a început cu programul prezentat de Grupul vocal de copii şi tineret din Crasna Vişeului, pregătit de Gheorghe Mocierneac. A urmat apoi Grupul vocal din Valea Vişeului, cu cântece populare locale şi Grupul de copii din Remeţi. O mare surpriză a rezervat Formaţia de dansuri „KALUS”- Ucraina, care a prezentat şase dansuri populare ucrainene. Au urmat Formaţiile de dansuri din judeţele Suceava şi Botoşani. De asemenea, cântece ucrainene interpretate de Corul mixt ”Vocile Ronei”şi Dansul „Socoleata” din Rona de Sus, pregătit de prof. Geta Petreţchi, Grupul vocal de bărbaţi din Poienile de sub Munte condus de Mihai Macioca şi Grupul vocal din Lunca la Tisa, condus de prof. Ana Sambor.
Spectacolul s-a încheiat cu minunata formaţie orchestrală „Ceremus” din Verhovyna-Ucraina, care a cântat melodii ucrainene interpretate la instrumente populare. La final, Miroslav Petreţchi şi Gheorghe Mocierneac au mulţumit formaţiilor artistice participante, care au făcut ca Valea Vişeului să răsune într-adevăr de Sărbătoarea cântecului şi dansului ucrainean.

Ileana Dan

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.