Două tone legume-fructe şi bunuri, în valoare de 6.000 lei, confiscate de poliţişti

0
125

Acţiunile poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat, în perioada 10-11 august, în municipiul Baia Mare şi oraşele Baia Sprie şi Borşa.
Pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrabandei cu ţigarete, a contrafacerii de mărfuri şi pentru prevenirea unor fapte de comerţ ilicit, în special cu produse agroalimentare, poliţiştii au verificat 15 societăţi comerciale şi 12 persoane fizice.
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 lei, au fost indisponibilizate 5.600 ţigarete, în valoare de 3.360 lei, 33 articole vestimentare în valoare de 2.575 lei şi au fost confiscate 2.118 kg legume-fructe în valoare de 3.000 lei, precum şi suma de 478 lei în numerar.
Poliţiştii au întocmit şi două dosare penale pentru o infracţiune de contrabandă şi o infracţiune de contrafacere. În continuare se efectuează cercetări pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.

Contrabandă cu ţigări în tren

Poliţiştii Biroului Trans­porturi Maramureş au efectuat joi, 10 august, controale în trenul care circulă pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Beclean pe Someş – Bucureşti Nord, pentru prevenirea contrabandei cu ţigări.
În bucătăria unui va­gon cuşetă, poliţiştii au descoperit 130 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Vagonul era deservit de un conductor, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Teleorman. Ţigările au fost indisponibilizate în vederea confiscării. Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Doi tineri au fost prinşi la furat de arbori la Giuleşti

Doi tineri, în vârstă de 21 şi 26 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii din Ocna Şugatag, în locul numit Brazi, de pe raza localităţii Giuleşti, în timp ce fasonau mai mulţi arbori.
La faţa locului poliţiştii au găsit şi două atelaje hipo, unul dintre acestea fiind încărcat cu material lemnos. În apropierea acestora se găseau mai mulţi arbori, de esenţă fag, pregătiţi pentru a fi încărcaţi şi transportaţi.
Materialul lemnos a fost ridicat şi predat Primăriei Giuleşti, pentru a fi măsurat în vederea stabilirii prejudiciului cauzat. Faţă de cei doi tineri, din Sighetu Marmaţiei, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt de arbori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ