Municipiul Baia Mare îşi schimbă faţa. 40 de blocuri vor fi anvelopate

0
891

Peste 40 de blocuri din municipiul Baia Mare vor fi reabilitate din fonduri europene. Procedurile urmează să fie demarate imediat ce asociaţiile de proprietari vor emite o hotărâre prin care aprobă documentaţia tehnico-economică a proiectului şi acordul a cel puţin două treimi dintre locatari. Evaluarea proiectului va dura maximum şase luni, lucrările urmând a fi demarate în primăvara anului viitor.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a discutat planurile de modernizare a blocurilor cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari în cadrul unei întâlniri avute cu aceştia. Totodată, ei au adus în atenţia primarului mai multe aspecte pentru creşterea calităţii locuirii în municipiul Baia Mare, cum ar fi salubrizarea şi parcările.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am supus deja atenţiei consilierilor locali un proiect de hotărâre care prevede reducerea procentului de contribuţie şi modalitatea de recuperare a sumelor avansate de municipiul Baia Mare pentru acoperirea contribuţiilor Asociaţiilor de proprietari în vederea implementării cererilor de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Propunerea mea a fost deja votată în cadrul şedinţei de Consiliu Local din luna iunie. Astfel, dacă în trecut această contribuţie se ridica la 25% din valoarea proiectului, în urma aprobării hotărârii procentul a scăzut la 10%, suma putând fi achitată în termen de cinci ani de către proprietari”
În cadrul proiectului de anvelopare a blocurilor vor fi realizate şi lucrări la lifturi, şarpante, instalaţii, subsoluri, dar şi ferestre. Mai mult, reprezentanţii asociaţiilor de proprietari vor putea participa activ la proiect, aceştia fiind incluşi în echipa de implementare şi se vor lua parte la procedurile de achiziţie, dar şi la monitorizarea şantierelor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.