Asistent medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă răpus de stres şi surmenaj

1
700

Asistentul medical Istvan Stenczel din cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare a fost găsit decedat în propriul apartament, de către colegii săi de muncă, aceştia intrând în alertă în momentul în care asistentul medical nu s-a mai prezentat în gardă la spital şi nu răspundea la telefon, precum şi de către un echipaj de la Terapie Mobilă Intensivă SMURD, care s-a deplasat la domiciliul acestuia.
În urma unei anchete preliminare s-a constatat că asistentul medical Istvan Stenczel a suferit un infarct (la 38 de ani!), răpus fiind de oboseală, surmenaj şi stres.
Colegii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, cadrele medicale şi medicii şi-au luat un ultim rămas bun de la Istvan Stenczel, pe pagina oficială a unităţii medicale:
„Cu inima răpusă de durere, ne luăm rămas bun de la asistentul Istvan Stenczel, cel care a fost sufletul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Toţi cei care au trecut prin Urgenţe l-au cunoscut şi l-au apreciat atât pentru profesionalismul, cât şi pentru dăruirea de care mereu a dat dovadă faţă de fiecare dintre pacienţii pe care i-a avut în grijă.
Mult prea repede moartea nemiloasă l-a smuls din mijlocul nostru fără să ne anunţe, fără să ne dea măcar şansa de a încerca să venim în ajutorul său, aşa cum el a venit, de-a lungul anilor, în ajutorul a zeci şi sute de mii de pacienţi.
Moartea sa fulgerătoare ne-a împietrit pe toţi, de la primul până la ultimul angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Ne-au rămas doar nenumăratele amintiri despre omul Istvan Stenczel, despre asistentul Istvan Stenczel, dar mai ales despre prietenul nostru, al tuturor, Istvan Stenczel.
Dumnezeu să te odihnească în Împărăţia Cerurilor, suflet bun şi blând, iar familiei greu încercate să îi dea alinare. Noi, familia ta de la Spitalul Judeţean Baia Mare, îţi plângem plecarea prematură şi atât de neaşteptată din mijlocul nostru şi sperăm ca, de acum înainte, să ţi se întoarcă tot binele pe care l-ai făcut aici, în scurta ta viaţă pe pământ.
Ai fost şi vei rămâne eroul nostru şi al tuturor celor care au beneficiat de ajutorul tău! Drum bun, Istvan, drum bun, om minunat!”
O.M.

1 COMENTARIU

  1. ALT CAZ, Asistenta de.la UPU Arad, internata pe cardiologie, DIN TIMPUL SERVICIULUI, maine i se va pune un stent la inima. O alta doctorita tot de la UPU Arad, deja stentata. Domnule Arafat lucrul acesta nu se aude/vede, doar sa incurajati apelul TUTUROR pacientilor la SAJ/ UPU, si apoi sa investigati cazurile cu „scandal” si sa concluzionati ca nu s-au folosit TOATE resursele (vezi cazul Gyury Pascu) ori ca trebuie resuscitati mortii (tanarul innecat).

LĂSAŢI UN MESAJ