Borşa şi Cavnic, în Masterplanul pentru turism

1
512

Domeniile schiabile din oraşele Borşa şi Cavnic au fost cuprinse pentru finanţare într-o hotărâre de Guvern. Cele două staţiuni turistice fac parte din Masterplanul Guvernului în turism. Astfel, zonele se vor dezvolta pe plan turistic cu proiecte începute deja, dar nefinalizate din cauza lipsei banilor. Investiţiile se ridică la milioane de euro.

Valer Telcean, consilier în primăria Borşa, ne explică: „Borşa intră în rândul marilor staţiuni turistice din Romania. Iată că 5 proiecte din cele 8 depuse spre finanţare la Ministerul Turismului au fost acceptate pentru finanţare. Construcţia pârtiei olimpice, dezvoltarea domneniului schiabil, pista de schi fond şi bia­thlon, complexul de trambuline pentru sărituri cu schiurile şi construirea instalaţiei de transport pe cablu, din Borşa până în Vârful Pietrosul Rodnei – sunt proiectele care vor transforma Borşa într-o adevărată Staţiune Turistică, atât pentru amatorii de schi, cât şi pentru împătimiţii drumeţiilor montane. Şi sportivii de performanţă vor găsi aici condiţii foarte bune pentru practicarea sporturilor pe zăpadă, de la schi alpin, la biathlon şi ski jumping. Prin aprobarea Masterplanului de dezvoltare a turismului din România, Borşa este favorită. 3 din cele 5 proiecte sunt unice în cadrul tuturor cererilor depuse”.
Părerile borşenilor sunt împărţite: Ana Danciu – „Aşteptăm rezultatele!”; Maria Vămanu – „Minciuni! Să vedem faptele. De vorbe suntem sătui, la fel cu aţi promis şi reabilitarea termică a blocurilor!” „Bravo, bravo! Întrebarea cea mare este când se începe lucrul şi care este termenul de finalizare a acestor proiecte?!”, este de părere Geor­gel Dragoş. „Felicitări! Aşa mai merge, de ce să fie Borşa marginalizată şi să nu profite de o aşa zonă frumoasă! Merită dezvoltată din plin, cât se poate, sunt nişte peisaje aici… Este o zonă superbă din toate punctele de vedere. Trageţi tare, domnule primar, şi faceţi o zonă de vis, ca să-ţi fie drag să te întorci în Borşa. Pentru mine Borşa înseamnă acasă. Doamne ajută să faceţi ca să devină realitate aceste proiecte şi nu doar promisiuni şi minciuni. Succes!”, a declarat Ionel Tomoiagă.

Cavnicul, inclus cu un proiect

Domeniu schiabil din Cavnic

Pe lângă oraşul Borşa, în Masterplanul Guvernului pe turism a intrat şi Cavnicul, cu proiectul „Amenajarea domeniului schiabil Gutâiul Doamnei”, după cum a explicat primarul Vladimir Petruţ: „Veşti bune pentru Cavnic! Guvernul României a adoptat, în urmă cu puţin timp, Hotărârea de Guvern nr. 558/2017. În perioada imediat următoare, vom începe demersurile necesare pentru a relua lucrările la domeniul Schiabil Gutâiul Doamnei Cavnic”.
Căvnicarii sunt încântaţi că domeniul lor schiabil se va dezvolta, într-un final: „Baftă să fie”, a spus Alexandru Schulschi, „În sfârşit, o veste bună pentru toţi căvnicarii”, a precizat Dorel Câmpan. „Era timpul să fim şi noi băgaţi în seamă de guvernanţi. Cavnicul este o zonă minunată, ideală pentru practicarea sporturilor de iarnă şi ar fi păcat să nu se gândească Ministerul Turismului şi la dezvoltarea domeniului schiabil de la noi”, a conchis Terezia M, localnică din Cavnic.

1 COMENTARIU

  1. O ce fain!
    Investiți prima data în infrastructura.
    Guvernul asta nu știe că degeaba ai tot la a doua casă o cabana sau un hotel. Cum să ajungă oamenii până acolo dacă nu au străzi. Dacă un Timișoarean de exemplu ajunge mai repede la munte în Austria și trece prin 3 țări decât să treacă prin trei județe să ajungă la munte în România. Nu gândiți cu capul voi gândiți cum să câștige fiecare dintre voi mai mult.Asa ați putea să vă ușurați viata la toți faceți proiecte pentru drumuri. Penitenciarele sunt pline de hoți ce au furat tara aia frumoasa ați avea un avantaj să vă ajute să o dezvoltați la construcțiile de drumuri și plantatul de păduri.
    Vă doresc mult succes la niște proiecte serioase.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.