24 de migranţi intenţionau să treacă ilegal frontiera

0
127

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din Nădlac au depistat 24 cetăţeni, din Irak şi Siria, majoritatea solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu ajutorul unei călăuze, cetăţean român.
În data de 20 august, în jurul orei 24, poliţiştii de frontieră din Nădlac, judeţul Arad, au observat, pe sensul de mers dinspre autostrada A1 înspre oraşul Nădlac, o autoutilitară marca Mercedes Vito.
Având suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autoutilitarei şi la legitimarea şoferului, constatând că este vorba despre cetăţeanul român, Nicolae F., în vârstă de 37 de ani, din judeţul Sălaj. De asemenea, în interiorul autoutilitarei, poliţiştii de frontieră au descoperit 24 de cetăţeni străini.
Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni şi irakieni, 8 bărbaţi, 3 femei şi 13 minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 75 de ani, iar minorii între 2 şi 16 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România.
La cercetări, s-a stabilit că solicitanţii de azil intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au întocmit migranţilor lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar călăuzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.