În week-end 167 de contravenţii sancţionate cu amenzi de peste 60.000 lei

0
69

• 4 dosare penale pentru conducere fără permis şi 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului •

Nerespectarea normelor rutiere poate duce la producerea unor evenimente rutiere nedorite. Pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, poliţiştii maramureşeni au continuat şi în acest week-end acţiunile pe şoselele de pe raza de competenţă.
Astfel, în perioada 18 – 20 august au fost organizate acţiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, a neacordării priorităţii de trecere şi pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatele radar din dotare au fost amplasate în special pe tronsoanele de drum cu risc major în producerea accidentelor rutiere pe fondul vitezei de deplasare a autovehiculelor.
Ca urmare a acţiunilor întreprinse poliţiştii au aplicat 167 contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de peste 60.000 lei. Ca măsură complementară, au fost ridicate în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 9 permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii rutieri au întocmit nouă dosare penale, pe numele unor conducători auto care au săvârşit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice: 4 dosare penale pentru conducere fără permis şi 5 pentru conducere sub influenţa alcoolului.
Evenimente rutiere cercetate de poliţişti
Viteza excesivă, traversarea prin loc nepermis şi depăşirea neregulamentară au dus duminică, 20 august, la producerea unor accidente rutiere pe raza judeţului.

În Lăpuşel: Coliziune cu un stîlp – şoferul a ajuns la spital –

Duminică dimineaţa, la ora 05.20, poliţiştii rutieri s-au deplasat pe raza localităţii Lăpuşel, unde a avut loc un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei persoane. Un tânăr, de 29 de ani, care se deplasa cu autoturismul pe direcţia Satulung – Baia Mare, a pătruns cu viteză într-o curbă din localitatea Lăpuşel, nu a mai reuşit să redreseze autoturismul şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton de pe trotuar. În urma impactului, tânărul de la volan a suferit leziuni corporale şi a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Nu a necesitat internarea. În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta nu se afla sub influenţa alcoolului.

În Borşa: Un băimărean a accidentat o femeie în vîrstă

La ora 13.18, poliţiştii din Borşa au fost solicitaţi să intervină pentru soluţionarea unui accident de circulaţie produs pe strada Alexandru Ioan Cuza.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, un băimărean, de 34 de ani, care se deplasa cu o motocicletă, a surprins şi accidentat o femeie, de 83 de ani, care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la spital, unde a rămas internată sub supraveghere medicală. Niciunul dintre participanţii la trafic nu se aflau sub influenţa alcoolului.

În Baia Mare: Accident cu patru răniţi transportaţi la spital

Un alt accident s-a produs duminică seara, în jurul orei 22.30, pe B-dul Decebal, din Baia Mare.
Un tânăr, de 27 de ani, din Jibou, care se afla la volanul unui autoturism, a efectuat o depăşire încălcând marcajul dublu continuu şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus de un băimărean, de 30 de ani. În urma impactului, şoferul din Jibou, doi pasageri din maşina condusă de acesta şi o pasageră din maşina acroşată au suferit leziuni corporale şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale. Conducătorii auto nu se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ