Noi consilii de administraţie la Aeroport şi Drumuri-Poduri

1
398

Problema consiliilor de administraţie ale instituţiilor subordonate aprinde spiritele în Consiliul Judeţean Maramureş. În acest moment, are loc procedura de selectare a membrilor consiliilor de administraţie de la Aeroportul Internaţional Maramureş şi de la Drumuri şi Poduri Maramureş SA. Un consilier din opoziţie acuză faptul că la Drumuri-Poduri consiliul de administraţie ar funcţiona „nelegal”.

Consilierul judeţean Călin Bota explică: „Dacă dorim ca lucrurile la Drumuri şi Poduri să funcţioneze, ar trebui să se studieze Ordonanţa 109 şi să se clarifice, prin intermediul aparatului de specialitate, problema consiliului de administraţie, care este nelegal, îşi desfăşoară activitatea în mod nelegal, ca să nu spun ilegal. Legea permite să numim însă un interimar, pe o perioadă de trei luni, un alt consiliu de administraţie cu un mandat limitat, până la finalizarea procedurii. Cred că până luna viitoare am putea să primim şi un răspuns de ce anumite lucruri nu funcţionează acolo la parametrii normali”.

Procedura de selectare, greoaie

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a explicat situaţia consiliului de administraţie de la Drumuri-Poduri şi pe cea de la Aeroport: „Eu zic să nu dezinformăm. Nu avem un consiliu de administraţie nelegal. Există doar interpretări ale unora sau altora, dar asta nu înseamnă că trebuie să dăm noi verdicte, căci nu suntem instanţe de judecată ca să putem noi să emitem păreri ultimative. În acest moment, poate să funcţioneze foarte bine, dar pentru a elimina orice suspiciune, eu sunt de acord, şi cred că este bine, să începem o nouă procedură de selecţie. Cunoaştem cu toţii problema legată de selectarea membrilor pe Ordonanţa 109. Suntem însă în acest moment cu o procedură de selecţie a membrilor consiliului de administraţie la Aeroport. Este o procedură extrem de complexă. Le­gea 109 este modificată în aşa fel încât e nevoie de foarte multă atenţie. E dificil să ducem două proceduri de selectare în acelaşi timp. După ce finalizăm procedura de selecţie a membrilor C.A. la Aeroport, vom demara imediat procedurile de reselectare, conform legii, a unui nou consiliu de administraţie şi la societatea Drumuri-Poduri, în această toamnă”.

1 COMENTARIU

  1. Zetea nu manca rahat pentru golaneala lui Span. Nu merita. Salveaza drumurile sa arunca balastul. El spune de tine ca esti ” moale ” ” vorba multa „, daca are ceva rezolva cu Simon. Arunca ce linge.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.