Cei cu profesii liberale vor răspunde cu bunurile proprii!

0
287

Guvernul a anunţat o nouă serie de modificări la Codul de Procedură Fiscală. Atât persoanele fizice, cât şi firmele sînt vizate de aceste schimbări implementate prin noul act normativ care va intra în vigoare deodată cu publicarea în Monitorul oficial.

Una dintre cele mai importante schimbări vine pentru persoanele fizice care au profesii liberale. De acum, acestea ar putea răspunde cu bunurile în cazul în care nu îşi plătesc taxele la stat.
Dacă obligaţia fiscală n-a fost îndeplinită, debitori devin, în condiţiile legii, următoarele persoane: moş­tenitorul care a acceptat succesiunea debitorului, în condiţiile dreptului comun; cel care preia, în tot sau în parte, drepturile şi obligaţiile debitorului supus divizării, fuziunii ori transformării, după caz; persoana fizică pentru obligaţiile bugetare datorate, potrivit legii, din activităţile economice desfăşurate de aceasta în mod independent sau profesii libere, precum şi din asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, în cazul în care aceştia au fost radiaţi din registrele în care au fost înregistraţi potrivit legii.
Printre schimbările aduse de MFP se numără şi introducerea posibilităţii garantării obligaţiilor fiscale cu scrisoare de garanţie emisă de instituţiile financiare nebancare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.