YMCA România implementează proiectul Y(outh) ANIMAtor

0
197
YMCA România implementează proiectul Y(outh) ANIMAtor

În perioada iulie-septembrie 2017, Federaţia YMCA România implementează proiectul Y(outh) ANIMAtor: Dezvoltarea de competente spe­cifice pentru tinerii voluntari în programe de tabără, care are ca scop stimularea participării tinerilor la viaţa so­cie­tăţii, prin implicarea în programe de tabără calitative şi în siguranţă şi creşterea capacităţii administrative a organizaţiilor de a implementa astfel de programe comunitare transformaţionale.
Proiectul a format 25 de tineri voluntari şi lucrători de tineret din Baia Mare şi Cavnic ca animatori de tabără, consilieri de tabără , aceştia valorificându-şi aceste competenţe prin implicarea directă în taberele de vară educaţionale pentru copii, derulate în această vară de către toţi partenerii.
Acest proiect a oferit participanţilor oportunitatea unei experienţe de învăţare unice, atât prin sesiuni de formare dar, mai ales, prin interacţiunea cu copiii şi tinerii din comunităţile locale – Baia Mare şi Cavnic- în cadrul taberelor educaţionale unde ei au implementat cunoştinţele dobândite şi şi-au dezvoltat abilităţile, derulând în calitate de animatori de tabără (consilieri, instructori, etc.) activităţi de educaţie non-formală.
Proiectul de faţă şi-a propus dezvoltarea unitară a unui program care să formeze şi să stabilească standarde comune în ceea ce priveşte organizarea, funcţionarea, desfăşurarea, crearea curriculei de tabără, asumarea rolurilor din tabără, managementul taberei asumat de către tineri, conducând nu numai la dezvoltarea de competenţe şi abilităţi de viaţă dar şi la experienţe transformaţionale, atât pentru tinerii voluntari implicaţi, cât şi pentru copiii beneficiari.
Beneficiarii indirecţi ai proiectului sunt aproximativ 700 de persoane din Baia Mare şi Cavnic – părinţi, bunici, prieteni ai participanţilor, cei 90 copii beneficiari ai taberelor desfăşurate în vara 2017 în Maramureş, aparţinători ai copiilor beneficiari ai taberelor (părinţi, bunici, fraţi, etc.) care au luat cunoştinţă direct sau indirect de activităţile tinerilor implicaţi în acest proiect.
Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş şi se desfăşoară în parteneriat cu Asociaţia YMCA Baia Mare şi Asociaţia YMCA Cavnic, având suportul Beaver County YMCA (PA-USA). (i.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.