Deputatul Todoran: Primarii să facă curat în şcoli!

0
283

Deputatul Adrian Todoran atrage atenţia asupra pericolului la care sunt expuşi elevii maramureşeni, în special cei din mediul rural, multe din şcolile din judeţ aşteaptând încă avizele sanitare şi de securitate la incendii, pentru a putea funcţiona. Liderul PMP Maramureş solicită primarilor din judeţ să intervină de urgenţă, în vederea conferirii unor condiţii decente şi sigure pentru elevi.
„Nu ştiu cum se face, dar la fiecare început de an şcolar, avem parte de aceleaşi probleme în şcoli. Dacă în oraşe, unităţile de învăţământ corespund minimelor stan­darde, în mediul rural lucrurile sunt îngrijorătoare. În primul rând, condiţiile igienico-sa­nitare sunt cele care lasă de dorit. Încă avem şcoli cu toalete în fundul curţii, apă doar la fântâna săpată odată cu fundaţia clădirii, interioare cu pereţi scorojiţi si plini de mucegai şi mobilier care duhneşte a îmbâcseală.
Administrarea unităţilor de învăţământ revine primăriilor, care trebuie să intervină de urgenţă prin igienizare şi minima dotare a şcolilor, pentru a putea primi avizul sanitar. De asemenea, trebuie asigurate condiţiile referitoare la incendii. În cazul în care acestea se produc, elevii sunt în pericol. Este inadmisibil ca autorităţile locale să manifeste un astfel de dezinteres faţă de generaţiile tinere. Apreciez cuvintele frumoase rostite la deschiderea anului şcolar, când primarii îşi pun eşarfa tricoloră şi zâmbesc electoral, transmiţându-le copiilor mult succes la învăţătură, însă mai importante sunt condiţiile în care studiază elevii. Cred că se poate, dacă există voinţă. În propria ogradă eşti singurul care face curăţenie. Dacă aştepţi să vină altul, atunci aştepţi degeaba”, a conchis deputatul PMP Adrian Todoran.
În prima parte a lunii septembrie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a avertizat asupra faptului că 35 de şcoli din judeţ nu au autorizaţie de securitate la incendii. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar au precizat că doar 73% din şcolile din judeţ beneficiază de condiţii decente pentru elevi.

Călin MAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.