Deschiderea noului an şcolar la Vişeu de Jos şi Petrova

0
350

A fost prezentă lume multă la deschiderea noului an şcolar în comuna Vişeu de Jos. Alături de cadrele didactice ale Şcolii Gimnaziale, s-a aflat şi ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, care este de loc din Vişeu de Jos. La eveniment au fost prezenţi: preşedintele Gabriel Zetea al Consiliului Judeţean Maramureş; ministrul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea; deputatul de Maramureş, Gheorghe Şimon; Ana Moldovan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Şeful administraţiei judeţene a spus: „Cunosc munca pe care primarul Gavrilă Şimon şi Consiliul Local au depus-o pentru ca azi, în prima zi a noului an şcolar, să fie inaugurate două obiective importante: Grădiniţa cu Program Prelungit şi drumul de pe Valea Morii. Acestea sunt obiective la care administraţia din Vişeu de Jos a lucrat alături de Consiliului Judeţean Maramureş, investiţii ale Guvernului României realizate prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiecte similare s-au desfăşurat şi în Tăuţii Măgherăuş, în Ardusat şi în alte localităţi. Au fost reabilitate multe şcoli, grădiniţe, creşe, investiţii realizate prin PNDL. În 2017, au fost aprobate zeci de reabilitări de şcoli, iar până anul viitor sperăm ca toate unităţile de învăţământ din Maramureş să aibă autorizaţie de funcţionare”.
După festivitatea de deschidere a anului şcolar 2017-2018, a fost inaugurată Grădiniţa cu Program Prelungit din comunitate. Apoi, oficialităţile au văzut drumul de pe Valea Morii, tronson recent reabilitat.

Sala de sport din Petrova

Ieri, 11 septembrie 2017, ministrul şi reprezentanţii judeţeni au participat şi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar la Liceul Tehnologic ”Alexandru Filipaşcu” din comuna Petrova, unde administraţia locală condusă de primarul Ion Petrovai a inaugurat noua sală de sport. „Este o zi de sărbătoare în Petrova, datorită faptului că inaugurăm un obiectiv important, sala de sport finanţată prin Compania Naţională de Investiţii”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
(A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.