Nou-născut abandonat într-un sac în pârâu

1
1200

• Zeci de telefoane primite pentru înfierea copilului •

Ieri, o localnică de pe Calea Mireşului (Şomcuta Mare), care întâmplător este şi asistentă medicală, a auzit plânsetul unui copil ce venea din direcţia pârâului Căicana.
Ajunsă la faţa locului, a găsit un bebeluş aruncat la marginea pârâului, învelit într-un sac de rafie, abandonat. Ambulanţa a transportat urgent copilul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, unde a fost primit de către medicul primar de la secţia Pediatrie, dr. Margareta Pârvănoiu, medic şef de secţie, care ne-a declarat: “Aseară (12 septembrie n.n.), la ora 19,03, a fost adus în şoc hipotermic, plin de pământ şi noroi, cu echimoze faciale, din cauza efortului la naştere al mamei, un bebeluş de sex masculin, de 3,500 kg şi 52 cm, învelit într-un sac de rafie. Copilul prezenta la sosire probleme respiratorii şi are un sindrom infecţios. În prezent este internat la noi, la neonatologie, în reanimare. L-am echilibrat. A început să mă­nânce. Acum vom ve­dea evoluţia lui, însă eu sunt optimistă. Fetele de pe secţie l-au botezat Luca. Am primit deja o mulţime de telefoane de la familii care vor să-l înfieze. Pot să vă mai spun că bebeluşul nu este de etnie romă”.
Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a identifica mama care şi-a abandonat copilul.

1 COMENTARIU

  1. Suntem total nemultumiti ca ziaristul Daniel Pop de la Jurnal MM a spus ca bebelusul a fost gasit intr un parau din Miresu Mare! Calea Miresului din Somcuta Mare nu face parte geografic si nu este din comuna Miresu Mare! Altadata sa fie mai atent la surse si la verificarea stirii! Ca exista si justitie pentru patarea imaginii unei localitati cu oameni cu frica de Dumnezeu! Gestul oricum facut de asa zisa mama este de condamnat!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.