31 de societăţi comerciale şi persoane fizice verificate

0
87

– 3 dosare penale şi amenzi de peste 5.000 lei –

Protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite reprezintă o prioritate a poliţiştilor maramureşeni. În urma unor controale, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au întocmit 3 dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat activităţi pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul evaziunii fiscale, a contrabandei cu tutun şi pentru prevenirea şi combaterea contrafacerii de mărfuri.
În urma controalelor efectuate la sediile a 31 de societăţi comerciale şi persoane fizice, poliţiştii au constatat comiterea a trei infracţiuni de contrabandă. În toate aceste cazuri au fost întocmite dosare penale şi, sub coordonarea procurorilor, se efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea acestora la răspundere.
De asemenea, poliţiştii au confiscat mai multe pachete cu ţigări de contrabandă, au ridicat în numerar suma de 903 lei şi au aplicat pentru neregulile constatate nouă sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 5.000 lei.

Închisoare pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din Suciu de Sus au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Târgu Lăpuş.
Un bărbat, de 41 de ani, din localitate, a fost condamnat la executarea pedepsei de un an, 2 luni şi 20 de zile închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Bărbatul a fost depus în penitenciar, unde îşi va executa pedeapsa.
Poliţiştii reamintesc şoferilor că riscă să îşi piardă libertatea atunci când se urcă la volanul autoturismelor după ce au consumat băuturi alcoolice. Doar în acest week-end poliţiştii au depistat 7 persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice, chiar dacă se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Deoarece în toate cazurile testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Duminică, 17 septembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat activităţi de control pe raza fondului de vânătoare Valea Neagră.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în locul numit „Berdo-Vidra”, de pe raza Ocolului Silvic Firiza, un băimărean, de 37 de ani, care se afla la vânătoare fără a avea completată autorizaţia de vânătoare.
În urma cercetărilor, poliţiştii au ridicat arma letală de vânătoare a acestuia, şapte cartuşe aferente armei şi au indisponibilizat autoturismul cu care se deplasa băimăreanul.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de braconaj cinegetic şi continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Acţiune pentru depistarea persoanelor care locuiesc în Cartierul Ferneziu fără forme legale

Săptămîna trecută, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, împreună cu lucrători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi Serviciului Public de Asistenţă Socială, au organizat o acţiune pe strada Podinei din cartierul Ferneziu.
Scopul acţiunii a fost identificarea cetăţenilor care locuiesc fără forme legale şi a celor bănuiţi de comiterea unor infracţiuni sau fapte antisociale. În cadrul acţiunii au fost controlate 42 de imobile şi legitimate 93 de persoane. Astfel, au fost identificate 24 de persoane care locuiau fără forme legale şi au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Valoarea amenzilor a depăşit suma de 3.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ