Circulaţia rutieră se desfăşoară în ambele sensuri pe DN 18

0
267

Prefectul Vasile Moldovan, în calitate de preşedinte a C.J.S.U. Maramureş, a declarat că un prim raport operativ cu pagubele produse de furtună a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne (date comunicate de către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi centralizate de către secretariatul tehnic al CJSU). Au fost afectate de rafalele puternice ale vântului şi precipitaţii sub formă de ploaie şi grindină 22 de unităţi administrativ-teritoriale, cu localităţile arondate (Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Borşa, Cavnic, Seini, Baia Sprie, Târgu Lăpuş, Recea, Şieu, Sălsig, Săcălăşeni, Remetea Chioarului, Călineşti, Fărcaşa, Satulung, Coaş, Şişeşti, Ocna Şugatag, Copalnic Mănăştur, Boiu Mare, Şieu, Coroieni).

41 de acoperişuri de locuinţe afectate

Au fost avariate de rafalele puternice ale vântului 41 de acoperişuri de la blocuri de locuinţe, 327 de locuinţe afectate, 164 de anexe gospodăreşti, trei autoturisme, 6 staţii de autobuz, 13 stâlpi de reţele electrice, 6,1 km de reţea electrică, două branşamente de gaz, două vestiare de la terenul de sport, acoperişul unei săli de sport, un lăcaş de cult, un acoperiş de cămin cultural şi un acoperiş de colegiu tehnic. Nu au fost afectate de vijelie construcţiile hidrotehnice aflate în administrarea SGA Maramureş.

22 de echipe de la SC Electrica SA intervin pentru alimentarea cu energie a localităţilor

Echipe specializate de intervenţie de la societatea Electrica acţionează în teritoriu. Din totalul de 210.000 de consumatori existenţi la nivelul judeţului, 84 de localităţi nu au alimentare (parţială sau totală) cu energie electrică. Sunt afectate 378 de posturi de transformare şi 21 de linii electrice aeriene.
Pe DN 18 circulaţia rutieră se desfăşoară pe ambele sensuri de circulaţie, fără restricţii. Pe DJ 84, 30% din indicatoarele rutiere au fost doborâte de rafalele vântului.
Echipaje de pompieri militari, dar şi de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, intervin pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.