21 septembrie – o zi fără accidente rutiere soldate cu victime umane

0
199

– 8 conducători auto au rămas fără permise • 2 dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei –

Poliţiştii maramureşeni au susţinut şi în acest an Proiectul EDWARD, un proiect european care vizează Siguranţa Rutieră, ce şi-a propus ca ziua de 21 septembrie să devină Ziua Europeană Fără Persoane Decedate În Accidente Rutiere.
Pentru a fi atins obiectivul proiectului, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de circulaţie din judeţul Maramureş şi au luat toate măsurile ca deplasarea pe drumurile publice să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Conducătorii auto opriţi de poliţişti au fost conştientizaţi cu privire la pericolele la care se expun atunci când se deplasează cu viteză excesivă, efectuează depăşiri neregulamentare, nu acordă prioritate de trecere, nu utilizează centura de siguranţă sau vorbesc la telefonul mobil fără a utiliza sistem hands free.
Astfel, joi, 21 septembrie, nici un autoturism nu a fost implicat în producerea de accidente rutiere soldate cu victime umane. În schimb, şoferii care nu au respectat prevederile legislaţiei rutiere au primit avertismente sau au fost sancţionaţi contravenţional. La nivelul judeţului au fost aplicate 169 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe datorită vitezei excesive.
De asemenea, poliţiştii au dispus suspendarea dreptului de a conduce în cazul a 8 conducători auto, 5 dintre aceştia fiind surprinşi efectuând depăşiri neregulamentare. În alte două cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.