Autoturism căutat în Cehia, descoperit la Sighetu Marmaţiei

0
204

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sighetu Marmaţiei au indisponibilizat, în data de 21 septembrie, un autoturism marca BMW X1, înmatriculat în Cehia, an fabricaţie 2017, condus de către cetăţeanul maghiar H. Igor, în vârstă de 54 de ani.
Bărbatul s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, iar în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că, mijlocul de transport figurează cu alertă „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de către autorităţile din Cehia.
În cauză, s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autovehiculul marca BMW X1, în valoare de 195.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

8 cetăţeni din Irak şi Siria, opriţi la frontiera de vest

În data de 21 septembrie, poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai, judeţul Bihor, în cooperare cu autorităţile de frontieră maghiare şi cu sprijinul poliţiştilor, au desfăşurat o acţiune comună pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Astfel, în jurul orei 01, a fost identificat, în apropierea căii ferate din localitatea Valea lui Mihai, un grup de persoane care se îndrepta, pe jos, spre teritoriul statului vecin. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate şi au reţinut, la aproximativ 500 m faţă de linia de frontieră, cinci persoane.
Totodată, autorităţile de frontieră maghiare au reţinut alte trei persoane, care făceau parte din acelaşi grup şi care au fost predate poliţiştilor de frontieră din Valea lui Mihai.
Cu ocazia verificărilor preliminare, s-a stabilit că, persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Siria, patru bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi un copil, de 7 luni, o parte dintre aceştia fiind solicitanţi de azil în România.
Cei în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera româno-ungară cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cinci dintre persoane şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru celelate trei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.