10.000 de tineri împreună pentru Baia Mare

0
352

Cătălin Cherecheş lansează Declaraţia de la Baia Mare

Câmpul Tineretului din Baia Mare s-a dovedit a fi neîncăpător pentru cei aproximativ 10.000 de adolescenţi şi tineri. Aceştia s-au adunat ieri, 13 octombrie, pentru a susţine candidatura oraşului la titlul de Capitală a Tineretului 2018-2019. A fost declaraţia lor de susţinere a acestui demers care va da tonul transformărilor la nivel naţional. Va începe de la Baia Mare şi se va răspândi în toată România.

„Baia Mare este oraşul tinerilor şi doar al tinerilor. Baia Mare este oraşul tinerilor şi cu siguranţă că este şi al părinţilor şi al bunicilor noştri. Pentru noi, pentru Baia Mare, voi, tinerii, sunteţi cei importanţi şi Baia Mare trebuie să dea un exemplu pentru ca România să fie o ţară a tinerilor. De aici vreau, de pe Câmpia Tineretului, noi toţi, să dăm tonul în România şi să întoarcem faţa unora spre tineri. Să le arătăm că cel mai important lucru este să facă ceva pentru tineret. Astăzi noi ne dorim să fim Capitala Tineretului în România în 2018, dar ne dorim să fim de acum încolo pentru totdeauna un oraş al tinerilor. Şi dacă facem acest lucru şi avem aici de mai bine de 100 de ani Câmpia Tineretului, vă propun să ne întâlnim o dată pe lună împreună cu artişti, cu DJ, cu tot felul de lucruri care să ne facă plăcere şi să arătăm că ne manifestăm şi ne simţim bine împreună, pentru că voi trebuie să vă spuneţi opinia, voi trebuie să aveţi o voce care să fie auzită de către toţi”, a spus Cătălin Cherecheş.

Pe Câmpul Tineretului, primarul Cătălin Cherecheş a făcut primul pas în predarea oraşului către tineri. Vor avea cu adevărat un cuvânt de spus în deciziile care îi privesc, la şcolile unde învaţă.
„În şcolile voastre, în colegiile sau în liceele voastre există un Consiliu de administraţie. În Consiliul acesta de administraţie voi în mare parte habar nu aveţi ce se întâmplă. De astăzi, pentru că primarul are dreptul să îşi nominalizeze un om într-un consiliu de administraţie, vreau ca reprezentantul meu în conducerea fiecărei şcoli să fie un elev, un tânăr şi vom face acest lucru lăsându-vă pe voi timp de două sau trei săptămâni să vă votaţi reprezentantul pe care în fiecare an îl vom vota într-un astfel de Consiliu de administraţie pentru că voi nu trebuie să fiţi conduşi, voi trebuie să conduceţi, voi trebuie să vă spuneţi părerea într-o şcoală, într-un liceu, într-un colegiu. Voi trebuie să-i spuneţi directorului sau profesorilor care sunt dorinţele voastre şi care sunt lucrurile care vreţi să se întâmple”, a subliniat Cherecheş.
Prima acţiune pe care o va întreprinde Administraţia Publică Locală băimăreană va fi acordarea de sprijin financiar pentru ca elevii să poată organiza manifestări culturale la şcolile unde învaţă.

„Cred că primul pas pe care o să-l facem împreună va fi mai ales la şcolile generale, care am înţeles că au preluat această modă, dar mai ales la colegii şi licee, Balurile Bobocilor. Şi pentru că am adus aici şi câţiva dintre consilierii locali cred că a venit momentul şi pentru pasul spre Capitala Tineretului în România, dar şi pentru a ne manifesta ca oraş al tinerilor, să acordăm cea mai mare sumă de bani pe care Primăria a acordat-o până acum acestor manifestări, Balurile Bobocilor, şi miercuri, Consiliul Local va acorda fiecărui colegiu o sumă de 15.000 de lei, asta pentru a putea fiecare aşa cum vă doriţi să vă aduceţi formaţiile pe care le doriţi, să faceţi cele mai frumoase spectacole care, de fiecare dată, vă onorează”, a mai spus Cherecheş.

Municipiul Baia Ma­re se va transforma cu adevărat într-un oraş al tinerilor prin acţiunile pe care Administraţia Publică Locală le propune pentru perioada imediat următoare.

„Eu cred că voi toţi puteţi să faceţi ca acest oraş să vibreze, puteţi să faceţi ca acest oraş să trăiască cu adevărat şi eu o să vă ascult părerea, vocea şi tocmai din acest motiv colegii mei, cei de la organizaţiile de tineret, vă vor da nişte formulare în care spuneţi exact ceea ce vă doriţi. Vreau un reprezentant al vostru în conducerea fiecărei şcoli sau a fiecărui liceu, de-acum înainte să le spuneţi direct, fiind reprezentanţii mei acolo, ce vă doriţi, cum vă doriţi să fie şcoala, cum vă doriţi să se desfăşoare lucrurile, ce vă doriţi şi mai departe eu o să mă ocup de celelalte lucruri, să ne întâlnim în fiecare lună aici, să facem nişte concerte frumoase, dar până atunci vă invit în această seară, mâine seară şi duminică seara în Centrul istoric, să ne distrăm împreună. Aşadar, vă invit, de astăzi, să cuceriţi oraşul şi vă invit, tot de astăzi, să faceţi împreună cu mine şi cu toţi ceilalţi ca Baia Mare să fie cu adevărat nu doar o Capitală a Tineretului pentru un an de zile, ci să fie oraşul tinerilor pentru totdeauna, arătând că România poate să fie o ţară a tinerilor”, a punctat Cherecheş.

Primarul băimărean a încheiat „Declaraţia de la Baia Mare”, manifestul de susţinere a candidaturii la titlul de Capitală a Tineretului în 2018 printr-un îndemn către cei 10.000 de elevi prezenţi pe Câmpul Tineretului.

„Şi vă mai spun ceva: în viaţa asta contează un singur lucru: să fii curajos şi să ţii capul sus. Să nu aveţi frică de absolut nimic şi de nimeni, doar de Dumnezeu şi atât. În rest, voi puteţi să le faceţi absolut pe toate şi nimeni nu vă poate pune în genunchi atâta vreme cât aveţi curaj şi încredere în voi. Eu am toată încrederea în voi că ştiţi ce aveţi de făcut cu viaţa voastră, cu acest oraş şi cu această ţară”, a încheiat Cătălin Cherecheş.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.