Şcolile MAI de agenţi şi subofiţeri organizează admitere în ianuarie 2018!

0
595

Pentru diminuarea deficitului de personal, MAI organizează, în premieră, o sesiune de admitere în luna ianuarie 2018 la şcolile de agenţi şi subofiţeri.
Vor fi scoase la concurs 2.880 de locuri, astfel: 1.600 pentru agenţi de poliţie, 700 pentru subofiţeri jandarmi, 300 pentru subofiţeri pompieri şi 280 pentru poliţişti de frontieră, locuri comune pentru femei şi bărbaţi, cu excepţia celor de la Şcoala de Subofiţeri şi Protecţie Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldeşti, care sunt doar pentru bărbaţi. Recrutarea candidaţilor se realizează, în funcţie de domiciliu, respectiv de reşedinţa acestora, de către departamentele de resurse uma­ne de la nivelul unităţilor teritoriale şi centrale ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Cererile-tip de înscriere pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 se depun de către candidaţi la departamentele de resurse umane până la data de 5 decembrie 2017. Candidaţii de­pun documentele necesare pentru constituirea dosarelor de recrutare, inclusiv actele de studii corespunzătoare. Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs vor fi afişate pe site-ul oficial al fiecărei unităţi de învăţământ. Şcolile postliceale ale MAI organizează concursurile de admitere în perioada 13-21 ianuarie 2018, conform graficelor stabilite la nivelul fiecărei şcoli. Proba de verificare a cunoştinţelor constă într-un test scris. Candidaţii vor avea de trecut şi probele sportive, testul psihologic şi evaluarea medicală.
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina – 1.300 de locuri. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca – 300 de locuri. Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea – 280 de locuri. Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani – 350 de locuri. Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni – 350 de locuri. Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – 300 de locuri. www. mai.gov.ro. (S.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.