Consiliul de administraţie al Aeroportului, contestat!

1
511
Aeroportul Internaţional Baia Mare

Liberalii maramureşeni intenţionează să depună o sesizare cu privire la noul consiliu de administraţie, desemnat la Aeroportul Internaţional Maramureş. Astfel, ei speră ca în acest fel să determine anularea deciziei privind validarea consiliului de administraţie. Dacă nu se va lua în serios solicitarea lor, PNL-iştii mai spun că vor ataca în contencios procedura prin care s-a desemnat acest organism.

Ionel Bogdan, preşedintele PNL Maramureş, explică: ”Nu mi se pare normal ca un consiliu de administraţie, al oricărei societăţi, sau din subordinea Consiliului Judeţean, să fie în subordinea totală a PSD. Vorbim de un consiliu de administraţie format din membri PSD şi încă doi – unul de la PNŢCD, iar altul de la PMP. Este anormal acest lucru”. De asemenea, criteriile de numire în consiliul de administraţie de la Aeroport nu au fost transparente, mai susţine PNL. „S-a votat deschis, pe persoană, iar votul trebuia să fie secret”, au mai arătat liberalii. ”Procedura prin care a fost votat acest consiliu de administraţie în Consiliul Judeţean a fost una, din punctul nostru de vedere, nelegală. Votul, la persoană, fie el şi pe listă, fie el şi individual, se face secret. Acesta este primul lucru pe care evident că l-au încălcat, deoarece s-a votat la vedere. A doua chestiune este că nu ne-au pus la dispoziţie, într-un termen rezonabil, toate documentele ce au stat la bază, nici măcar criteriile după care au întocmit acele punctaje pentru că totuşi, punctajele, din punctul nostru de vedere, sunt subiective”, conchide preşedintele PNL Maramureş.

Cinci membri în C.A.

Cristian Niculescu Ţâgârlaş, Ionel Bogdan şi Marinel Kovacs
Cristian Niculescu Ţâgârlaş, Ionel Bogdan şi Marinel Kovacs

Aleşii judeţeni au validat noul Consiliu de Administraţie (C.A.) al Aeroportului Internaţional Maramureş în şedinţa de plen a lunii septembrie. Astfel, după mai multe discuţii, 24 de consilieri au votat pentru, restul voturilor până la 33 fiind împotrivă sau abţineri. În urma votului, cinci persoane au devenit administratori neexecutivi în Consiliul de Administraţie la Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Maramureş”, după cum urmează: Marin Brăgaru-reprezentant al autorităţii tutelare; Odon Agoşton; Viorel Buta; Adrian Pop Cornel şi Călin Chilat – reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, numit prin ordin de ministru. Remuneraţia membrilor va fi formată dintr-o indemnizaţie fixă lunară, stabilită conform legii, plus o componentă variabilă. Această indemnizaţie nu poate depăşi însă de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate înregistrat de regia autonomă. Iniţial, la concurs s-au înscris 13 candidaţi. Printre aceştia s-a numărat şi Emil Marinescu, fostul vicepreşedinte al CJ, actual şef la Drumuri-Poduri Maramureş, însă acesta a fost declarat „respins” în urma probelor susţinute. Mandatul administratorilor validaţi de consilierii judeţeni este de 4 ani de la data numirii.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.