Ianuarie 2018 • Admiterea la şcoli postliceale

0
318

Ministerul Afacerilor Interne, organizează, în premieră, o sesiune de admitere, în ianuarie 2018, la şcolile de agenţi şi sub­ofiţeri. Din cele 2.800 de locuri scoase la concurs, 300 sunt alocate Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.
Astfel, tinerii care doresc să urmeze o carieră militară pot deveni viitorii pompieri salvatori, prin grija dascălilor de prestigiu ai unităţii de învăţământ aflată în subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.
Beneficiarii unui sistem de învăţământ la cele mai înalte standarde, condiţii optime pentru servirea mesei, odihnă şi studiu, doritorii pot depune cererile de înscriere, până la data de 5 decembrie 2017, la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din localităţile de domiciliu, pentru cele 275 de posturi de subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă şi 25 de posturi de maiştri militari auto. Din totalul locurilor alocate viitorilor subofiţeri, candidaţilor de etnie romă le sunt alocate două locuri în cadrul şcolii.
Recrutarea candidaţilor se va realiza, în funcţie de domiciliu, respectiv reşedinţa acestora, prin intermediul structurilor de resurse umane existente în fiecare inspectorat, departamente unde vor fi depuse documentele necesare pentru constituirea dosarelor, inclusiv actele care să ateste studiile solicitate.
Concursul de admitere va avea loc în intervalul 13-21 ianuarie 2018, perioadă în care candidaţii vor parcurge contravizita medicală, probele sportive şi testul scris pentru verificarea cunoştinţelor.
Mai multe detalii despre desfăşurarea concursului se pot obţine de pe site-ul IGSU, www.igsu.ro şi ISU Maramureş, www.isumm.ro, www.scoaladepompieri.ro, site-ul şcolii de subofiţeri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.