25 octombrie – Ziua Armatei României

0
477

Luna octombrie a fiecărui an aduce în atenţie un simbol cu valoare de referinţă pentru conştiinţa poporului român – ziua de 25 octombrie o zi care, dincolo de semnificaţia ei strict istorică, aceea a eliberării, în 1944, a ultimei brazde de pământ românesc, glorifică faptele de vitejie ale tuturor eroilor neamului românesc.
Cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, Batalionului 612 Artilerie Antitanc „MARAMUREŞ” organizează o serie de activităţi culturale, concursuri sportive, adunări festive, ceremonii militare, acţiuni de promovare a carierei militare şi prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare. Dintre ele se pot aminti: în perioada 17-25 octombrie 2017, la Cercul Militar Baia Mare, se desfăşoară un simpozion ce va cuprinde expuneri privind semnificaţia istorică şi militară a zilei de 25 octombrie precum şi prezentarea unui film documentar ce va cuprinde acţiunile Armatei Române purtate pentru eliberarea teritoriului naţional; în perioada 05-20 octombrie 2017 cuprinde competiţiile sportive desfăşurate în cadrul batalionului – concurs de tir pentru personalul militar, competiţie de tenis de masă, competiţie de fotbal între subunităţile batalionului, concurs de şah, concursul la tragerile artileriei şi concursul de pescuit sportiv; în zilele de 18 şi 19 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” şi la Colegiul Tehnic „George Bariţiu”, au avut loc expuneri cu privire la semnificaţia Zilei de 25 octombrie şi promovarea carierei militare. În sălile puse la dispoziţie de instituţiile de învăţământ menţionate, militari ai Batalionului 612 Artilerie Antitanc „Maramureş” au instalat standuri cu echipamente militare specifice, armament uşor de infanterie, căşti şi ochelari de protecţie, binocluri, busole, etc. Totodată, în incinta instituţiilor de învăţământ, pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, reprezentanţi ai biroului de informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Maramureş au prezentat oferta educaţională şi avantajele alegerii carierei militare, iar militarii Batalionului 612 Artilerie Antitanc “MARAMUREŞ” participanţi la misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan au prezentat tipurile de misiuni executate.
La “Monumentul Martirilor de la Moisei” din localitate, în data de 21 octombrie 2017, începând cu orele 12.00, se va desfăşura ceremonia militară de comemorare a eroilor martiri. Ceremonialul militar şi religios dedicat Zilei Armatei României va avea loc în data de 25 octombrie începând cu orele 11.00, la Monumentul Ostaşului Român şi la Cimitirul Comemorativ din Parcul Municipal “Regina Maria” din Baia Mare.
Ceremonialul militar va fi condus de către colonelul Vasile-Costel Coste – comandant al garnizoanei Baia Mare şi de locotenent-colonelul Dănuţ-Gabriel Dănilă – comandantul Batalionului 612 Artilerie Antitanc “MARAMUREŞ”. La activitate au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai administraţiei publice locale, parlamentari locali, militari activi, în rezervă/retragere, veterani de război şi urmaşi ai acestora, personalităţi de seamă ale culturii maramureşene, reprezentanţi ai Arhiepiscopiilor cultelor religioase, elevi ai şcolilor din municipiu, precum şi cetăţenii municipiului.
Mr. Herman Corneliu – ofiţer cu informarea şi relaţiile publice al Batalionului 612 Artilerie Antitanc “MARAMUREŞ”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.