Cardiolog băimărean condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

0
1835

Dr. Mircea Zăgreanu a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Dosarul nr. 8048/100 este pe rol încă din anul 2013.
După nenumărate cauze amânate, din diverse motive, sentinţa finală fost dată pe 10 octombrie 2017. Doctorul a înaintat o cerere de întrerupere a pedepsei.
Tribunalul Maramureş a emis sentinţa în 30 martie 2017, prin care medicul cardiolog a fost condamnat iniţial la 5 ani de închisoare şi doi ani de interzicere de a mai profesa meseria de medic (primire de foloase necuvenite , complicitate la fals în înscrisuri material, etc.), sentinţa nefiind definitivă.
În data de 10 octombrie, Curtea de Apel Cluj a decis ca pedeapsa de 5 ani de închisoare cu executare să-i fie redusă la 3 ani cu executare şi 2 ani de interzicere a unor drepturi. Cităm din sentinţă: “Admite apelul declarat de inculpatul Zăgreanu Vasile Mircea împotriva sentinţei penale 65 din data de 30 martie 2017 a Tribunalului Maramureş pe care o desfiinţează în latură penală sub aspectul intervenirii prescripţiei răspunderii penale şi a cuantumului pedepsei principale aplicate inculpatului şi, pronunţând o nouă hotărâre în aceste limite: (…) reduce cuantumul pedepsei de 5 ani închisoare aplicate inculpatului Zăgrean Vasile Mircea pentru infracţiunea de luare de mită (…) la 3 ani închisoare în regim de detenţie şi 2 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a,b,c, Cod penal din 1969 (pentru litera c dreptul de a exercita profesia de medic). Pe lângă această pedeapsă, medicul cardiolog este obli­gat să achite suma de 500.000 de lei despăgubiri civile pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş. Sentinţă definitivă.”
Dr. Mircea Zăgreanu suferă de o boală gravă, care necesită tratament continuu. Acesta nu mai lucrează în Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ci numai în cabinetul său privat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.