Piaţa românească de capital este pe podiumul creşterilor din Europa

0
191

Investitorii şi-au intensificat activitatea de tranzacţionare în Europa de Est, atraşi de cîştigurile de două cifre raportate de bursele de valori importante, cu un nivel al valorii tranzacţiilor cu acţiuni de peste 1 miliard de euro, cum e cazul Poloniei şi României, potrivit Bursei de Valori Bucureşti.
Bursele de valori din Varşovia şi Bucureşti se află în topul creşterii valorii tranzacţiilor cu acţiuni la nivel european cu un avans al acestui indicator de peste 30 de procente, după primele 9 luni din acest an, se arată într-o analiză realizată de PARKIET, un prestigios cotidian financiar polonez dedicat investitorilor, pe baza datelor Federaţiei Europene a Valorilor Mobiliare (FESE).
Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a crescut cu 35,6%, după primele 9 luni din 2017, în Polonia, singura piaţă din Europa Centrală şi de Est reclasificată recent la statutul de Piaţă Dezvoltată, comparativ cu primele 9 luni din 2016.
Investitorii de la BVB au fost mai activi în acest an, iar activitatea lor a făcut ca valoarea tranzacţiilor cu acţiuni să depăşească 1,8 miliarde euro, la finalul lunii septembrie din 2017. Este vorba de o majorare cu aproape o treime, comparativ cu primele trei trimestre ale anului precedent, cînd acelaşi indicator arăta un nivel de 1,4 miliarde euro.
România a fost una dintre vedetele pieţelor de capital în funcţie de valoarea ofertelor publice iniţiale care au avut loc în Europa în primele 9 luni.
În ceea ce priveşte capitalizarea bursieră, valoarea companiilor listate la BVB a crescut semnificativ de la 31 miliarde euro, la finalul primelor trei trimestre din 2017, la 35,4 miliarde, în urcare cu 14,2%.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.