Patru dosare penale pentru vătămare corporală din culpă

0
152

În Baia Mare – reduceţi viteza în apropierea trecerilor pentru pietoni!

Luni, la ora 13.15, pe strada Vasile Lucaciu din Baia Mare s-a produs un accident de circulaţie soldat cu rănirea unei tinere, de 18 ani, din Baia Sprie, care circula în calitate de pieton. Aceasta a fost surprinsă şi accidentată de un autoturism condus de un tânăr, de aceeaşi vârstă cu ea, în momentul în care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, pe trecerea pentru pietoni marcată şi semnalizată corespunzător. Victima a fost transportată la spital, unde a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. Şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.

În Sarasău – traversare neregulamentară

Luni, la ora 17.20, poliţiştii au intervenit la un accident de circulaţie produs pe DN 19, în comuna Sarasău. Un pieton, de 39 de ani, din localitate, care a traversat drumul neregulamentar şi fără să se asigure, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un consătean, de 50 de ani. Pietonul, care emana halenă alcoolică, a fost rănit şi transportat la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei. Şoferul nu se afla sub influenţa alcoolului.

Când lipsesc trotuarele, pietonii trebuie să circule pe partea stângă!

Un alt pieton a fost rănit luni seara, la ora 19.50, pe DN 18, în comuna Petrova.
Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că un pieton, de 59 de ani, din localitate, care mergea pe partea dreaptă a părţii carosabile, a fost surprins şi accidentat de un autoturism condus de un sighetean, de 43 de ani. Pietonul a fost rănit şi transportat la spitalul din Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul autoturismului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice iar pietonul, datorită leziunilor suferite, nu a putut fi testat cu aparatul etilotest fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Echipaţi-vă căruţele şi bicicletele cu elemente fluorescent-reflectorizante!

Luni seara, la ora 19.45 poliţiştii din Suciu de Sus au fost sesizaţi prin SNUAU 112 că în localitatea Vălenii Lăpuşului, s-a produs un accident, în care au fost implicaţi un biciclist şi un căruţaş.
Un tânăr, de 16 ani, care se deplasa cu bicicleta pe partea stângă a DJ 109G s-a izbit frontal de o căruţă, care circula regulamentar din sens opus. Nici bicicleta, nici căruţa nu erau echipate corespunzător pentru circulaţia pe timpul nopţii.
Din cauza leziunilor suferite, biciclistul a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Târgu Lăpuş şi apoi transferat la Spitalul din Baia Mare. Atât biciclistul cât şi căruţaşul, un tânăr de 26 de ani, din Coroieni, au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.
În toate cazurile poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să dispună măsuri legale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.