Un arădean i-a restituit portmoneul pierdut unui maramureşean

0
217

Un cetăţean din judeţul Arad a ales să procedeze corect şi să facă demersuri pentru a restitui un portmoneu pierdut de un maramureşean pe raza localităţii Diosig, din judeţul Bihor.

După ce a găsit port­moneul, în care se aflau acte şi bani, arădeanul, în vârstă de 25 de ani, şi-a dat seama că acesta aparţine unui cetăţean din judeţul Maramureş. Fără a sta pe gânduri, tânărul a căutat un număr de contact şi a sunat la Serviciul Rutier Maramureş, pentru a restitui proprietarului bunurile găsite. Astfel, atât actele cât şi banii pierduţi au fost predaţi unui bărbat din localitatea Coroieni.
Poliţiştii maramureşeni mulţumesc cetăţeanului pentru gestul său!

Bănuit de tâlhărie, identificat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore

Luni, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore un tânăr, de 23 de ani, bănuit că, duminică, a tâlhărit o femeie. Acesta urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Duminică, 22 noiembrie, la ora 13.40, o băimăreancă a sesizat poliţia prin SNUAU 112 cu privire la faptul că a fost tâlhărită. Victima, în vârstă de 67 de ani, a declarat că fapta s-a comis într-un autobuz, care se deplasa pe raza municipiului Baia Mare. În momentul în care autobuzul a oprit într-o staţie de pe strada Barajului, o persoană necunoscută i-a smuls cercelul din ureche, a coborât din autobuz şi a fugit. În ciuda impactului emoţional de moment, femeia a reuşit să reţină şi să ofere poliţiştilor semnalmentele autorului.
În baza sesizării, poliţiştii au demarat de îndată verificări, reuşind ca luni să îl identifice pe cel în cauză: un tânăr, de 23 de ani, din Baia Mare. Faţă de acesta poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Judecătoriei Baia Mare cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a tânărului.

În Sighetu Marmaţiei – furt din locuinţă soluţionat de poliţişti, la scurt timp de la sesizare

Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Luni, la ora 15.20, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la comiterea unui furt din locuinţă. Victima a declarat că o persoană necunoscută a profitat de faptul că uşa principală a fost lăsată deschisă şi a pătruns în locuinţă, iar dintr-un corp de mobilier a sustras un lănţişor de aur. Valoarea bunului sustras a fost estimată la suma de 500 lei.
Activităţile de cercetare şi investigare efectuate cu operativitate de poliţişti au dus la identificarea, în scurt timp, a unei tinere, de 29 de ani, din comuna Leordina, bănuită de comiterea faptei. Lănţişorul de aur a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.
Poliţiştii continuă cercetările faţă de tânăra identificată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Urmărit naţional pentru executarea unei măsuri privative de libertate

Luni, poliţiştii din Moisei au reuşit depistarea şi încarcerarea unui bărbat, de 45 de ani, din localitate, urmărit naţional. Pe numele acestuia, în data de 12 noiembrie a.c., a fost emis mandat de executare a pedepsei de 5 ani, 10 luni şi 20 de zile închisoare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.
Bărbatul a fost escortat şi încarcerat la Penitenciarul Baia Mare, în vederea executării pedepsei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.