În Baia Mare – 23 de pietoni au fost sancţionaţi de poliţişti

0
187

În primele 9 luni ale acestui an, pe drumurile publice din Maramureş s-au produs 19 accidente de circulaţie cauzate de traversarea neregulamentară a pietonilor. Pentru a preveni şi combate victimizarea acestora, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost prezenţi, miercuri, 25 octombrie, pe principalele artere de circulaţie de pe raza municipiului.

23 de pietoni au fost depistaţi de poliţişti în timp ce şi-au pus viaţa în pericol, traversând printre maşini, la doar câţiva metri de trecerile pentru pietoni, prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, dar şi şoferii care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de aproximativ 10.000 lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut un permis de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare.
Poliţiştii i-au sfătuit pe cei care au traversat ilegal să respecte legislaţia, pentru că altfel îşi pun viaţa în pericol. Graba lor şi o clipă de neatenţie îi poate transforma în victime sigure!

În Sighetu Marmaţiei – Coliziune în intersecţie

La întâlnirea indicatorului „Oprire”, conducătorul auto este obligat să oprească în locul cu vizibilitate maximă şi să acorde prioritate tuturor autovehiculelor care circulă pe drumul prioritar. Miercuri, o conducătoare auto, care a ignorat semnificaţia acestui indicator rutier, a fost implicată în producerea unui accident de circulaţie pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.
Verificările poliţiştilor au relevat că accidentul s-a produs în jurul orei 16.30, la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Eroilor. O femeie, de 42 de ani, care conducea un autoturism, a pătruns în intersecţie fără să respecte semnificaţia indicatorului „Oprire” şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o sigheteancă, de 34 de ani.
În urma impactului, con­ducătoarele auto au suferit leziuni corporale şi au beneficiat de îngrijiri medicale. Ambele au fost testate cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se aflau sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii au întocmit do­sar penal şi continuă cercetările.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.