Tânăr contrabandist reţinut cu focuri de armă

0
246

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat în trafic un tâ­năr, fără permis de conducere, care conducea un autoturism marca BMW X5, plin cu ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea şoferului, care nu a oprit la semnalele regulamentare, s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, conform procedurii legale.
În data de 25 octombrie, în jurul orei 12, pe raza localităţii Crăciuneşti, poliţiştii de frontieră au identificat în trafic un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Marea Britanie, despre care deţineau date că transportă ţigări de contrabandă. S-au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului în cauză, însă conducătorul auto le-a ignorat, continuându-şi deplasarea spre localitatea Sighetu Marmaţiei.
Imediat, a fost solicitat un alt echipaj mobil pentru a bloca traseul conducătorului auto.
După o urmărire de aproximativ 4-5 km şi în urma executării unui foc de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, poliţiştii de frontieră au blocat autoturismul în cauză, pe o stradă lăturalnică din Sighetu Marmaţiei, moment în care conducătorul auto a aruncat din maşină mai multe colete voluminoase.
Şoferul a fost reţinut şi identificat ca fiind cetăţeanul român Gheorghiţă P., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
Persoana în cauză, maşina şi coletele au fost duse la sediu în vederea continuării cercetărilor. Cu ocazia verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul maramureşean nu posedă permis de conducere.
În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.997 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 47.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări şi maşina în cauză, în valoare de 9.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar tânărul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Arme cu aer comprimat ascunse într-un autoturism

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat 7 pistoale cu aer comprimat şi 360 cartuşe, pe care trei cetăţeni români au încercat să le introducă în ţară, ascunse într-un autoturism, în spaţiul roţii de rezervă.
În data de 25 octombrie, la ora 14, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, patru cetăţeni români.
Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în spaţiul destinat roţii de rezervă, 7 pistoale cu aer comprimat, calibrul 9 mm, 350 cartuşe, calibrul 9 mm şi un articol pirotehnic cu 36 de focuri.
Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că, bunurile au fost achiziţionate din oraşul Ruse – Bulgaria, de către trei dintre bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care nu deţineau documentele necesare pentru introducerea acestora în ţară. Totodată, aceştia au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că introducerea în ţară a armelor şi muniţiei necesită autorizaţii.
Bunurile, în valoare de 4.500 lei, au fost ridicate în urma confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă calificată, deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, fapte prevăzute de Legea 86/2006 şi Legea 126/1995, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.