Atenţionare de vreme severă!

0
196

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până azi, 30 octombrie, ora 23, se va înregistra vânt puternic şi ninsori viscolite în zonele montane. ANM a emis o avertizare cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru.
Duminică, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au fost dispuse măsuri pentru monitorizarea permanentă a condiţiilor hidrometeorologice, respectiv de intervenţie în sprijinul populaţiei, dacă situaţia o impune.

Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Vasile MOLDOVAN a precizat că „toate unităţile administrativ-teritoriale au fost avertizate despre prognoza meteorologică şi codul portocaliu de vreme severă (…), fiind activate grupurile de suport tehnic, iar efectivele MAI din teritoriu (poliţie, pompieri, jandarmi, poliţia de frontieră) sunt pregătite de intervenţie în sprijinul populaţiei”.
Totodată, se va monitoriza circulaţia rutieră pe drumurile publice din zona montană, DN 18, DN 18B, DN 17C, DJ 184, DJ 109F, DN 1C, iar dacă se va impune, echipajele de poliţie rutieră împreună cu administratorii de drumuri vor asigura fluidizarea circulaţiei rutiere, respectiv alte măsuri specifice în cazul ninsorilor (acţiuni de deszăpezire, restricţionarea circulaţiei rutiere).
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Rareş POP, a informat comitetul că, sunt întocmite listele cu persoanele dializate şi femeile gravide, fiind luate măsurile pentru rămânerea în centre şi unităţi medicale a acestor persoane.
Pe cursurile de apă din judeţ nu sunt probleme, cele 31 de posturi de observare hidrometrică sunt permanent monitorizate, iar exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiţii de siguranţă, a precizat ing. şef SGA, Stelian IVAŞCU.
Prognoza meteorologică în judeţul Maramureş prevede că, până luni seara, pe arii relativ extinse, cu precădere în zona de munte, va ninge, iar în rest vor cădea precipitaţii mixte. Pe arii restrânse, la munte cantităţile de apă vor depăşi 10-15 l/mp. Vântul va sufla cu intensitate, în rafale de 55-70 km/h şi local 75-85 km/h. În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h. Va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va fi în continuare scăzută, temporar sub 50 m, şi se va depune un strat consistent de zăpadă.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă recomandă conducătorilor auto ca înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor meteorologice şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă şi să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.