Deputatul Todoran: Impozitul pe cifra de afaceri poate prăbuşi economia

0
242

Începutul anului viitor vine cu veşti proaste pentru mediul de afaceri din România. Salariul minim brut pe economie urmează a creşte la 1.900 lei, de la 1.450 cât este în prezent. Dar asta nu e nimic în comparaţie cu o altă măsură fiscală pe care Guvernul o anunţă. Impozitul pe profit ar putea fi înlocuit cu impozitul pe cifra de afaceri.
Reprezentanţii opoziţiei atrag atenţia asupra pericolului prăbuşirii unei însemnate părţi a mediului de afaceri, care, în loc să fie stimulat, primeşte lovituri după lovituri din partea statului. Deputatul Adrian Todoran, liderul Partidului Mişcarea Populară Maramureş, afirmă că multe companii se vor închide.
„Este îngrijorătoare politica fiscală aplicată de PSD. După experimentul măririi salariilor la stat, într-un mod nesustenabil, fapt care a obligat Guvernul să inventeze metode de acoperire a găurilor lăsate în buget, este rândul mediului de afaceri să fie vizat de creşterile salariale impuse. Nimeni nu întreabă dacă o firmă îşi poate permite să plătească aproape 2.000 lei pentru un angajat. Pur şi simplu statul arată o mare grijă faţă de bugetul angajaţilor, fără a lua în calcul riscul ca respectivii salariaţi să fie puşi pe liber, din cauza problemelor financiare cu care companiile se confruntă.
Mai mult, impozitul pe cifra de afaceri este o aberaţie. În România sunt peste 600 mii de firme, conform statisticilor prezentate de conducerea BNR, însă numai jumătate din ele sunt profitabile. Celelalte sunt cu pierderi sau au profit zero. Vă imaginaţi că 300 mii de societăţi comerciale riscă să fie închise pentru că nu pot plăti la stat acel impozit pe cifra de afaceri. Mediul de afaceri este cel care susţine economia. Este impardonabil să aplicăm astfel de măsuri care nu fac altceva decât să îngroape companiile private”, spune Adrian Todoran.

Cătălin MAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.