Numărul turiştilor care au vizitat Maramureşul a crescut cu 16%

0
259

Maramureşul este un brand naţional şi tot mai multe reviste internaţionale de turism recomandă judeţul nostru ca destinaţie perfectă pentru vacanţă, atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă. În decursul ultimului an, Consiliul Judeţean a făcut paşi importanţi în promovarea judeţului, prin participarea la târguri de turism naţionale şi internaţionale, dar şi prin prezenţa unor delegaţii maramureşene în diferite zone ale lumii, pentru a vorbi despre frumuseţile Maramureşului. Totodată, au fost semnate diverse parteneriate cu Ministerul Turismului, atât pentru promovarea comună a diverselor acţiuni la nivel local, cât şi pentru clasarea unităţilor de cazare turistică.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a arătat că noua strategie a Consiliului Judeţean Maramureş a presupus participarea judeţului la cele mai importante târguri de turism din Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv, Bratislava etc.
„Este foarte important pentru noi să impunem Maramureşul ca desti-naţie turistică, iar oferta tot mai bogată a judeţului să fie cunoscută de principalii turoperatori din lumea întreagă. Avem o ofertă turistică care poate fi aplicată pe întreaga perioadă a anului în judeţ, oferind celor care aleg să ne viziteze atracţii atât în sezonul de vară, cât şi în cel de iarnă. Dezvoltarea judeţului Maramureş este strâns legată de dezvoltarea turismului, iar în Ministerul Turismului avem, de asemenea, un partener corect şi onest. Avem multe obiective turistice unice în lume pe care dorim să le promovăm, iar evenimentele organizate în ultima perioadă de către Consiliul Judeţean şi Ministerul Turismului au avut rezultatele scontate”.
Şi maramureşeanul Bog­dan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului a declarat că turismul este un domeniu cheie pentru judeţul nostru. ”Am reuşit să aducem ministerul ca partener la evenimentele culturale cheie de pe agenda Consiliului Judeţean Maramureş, fiind deja parteneri în organizarea Zilelor Maramureşului, unde am fost însoţiţi de o delegaţie de reprezentanţi ai misiunilor diplomatice străine din România la nivel de ambasadori. Acest info-trip a fost un succes deplin, materializat ulterior printr-un memorandum între Ministerul Afacerilor Externe (MAE) şi Ministerul Turismului la nivel de guvern, iar acest model va fi replicat la nivel naţional. Totodată, implementăm descentralizarea la nivel naţional şi ministerul nostru este unul dintre piloţii acestui proiect. În ceea ce priveşte judeţul Maramureş, acesta a fost unul dintre cele cinci regiuni selectate ca partener de implementare. Atribuţiile de Autorizare şi Monitorizare a activităţilor turistice vor fi aduse, în urma descentralizării, înspre autorităţile locale”. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.