Au fost confiscate ţigări în valoare de peste 265.000 lei în Sarasău şi Sighetu Marmaţiei

0
281

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 22.650 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, care urmau să fie introduse ilegal în România pentru a fi comercializate pe piaţa nea­gră de desfacere.
• O patrulă a poliţiei de frontieră din Sarasău a descoperit, într-un saivan destinat animalelor, ascunse sub lână, mai multe colete care conţineau ţigări.
Din primele verificări a rezultat faptul că, saivanul aparţine unui cetăţean român, în vârstă de 60 ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
Coletele descoperite au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii acestora, a rezultat cantitatea de 4.500 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 52.600 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
• Lucrătorii din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, pe raza localităţii de frontieră Sarasău, un autoturism, marca Volkswagen Sharan, abandonat, în care au fost observate mai multe colete cu ţigări.
Autoturismul a fost dus la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.990 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 94.000 lei.
În acest caz se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
• Un alt echipaj al poliţiei de frontieră a identificat, pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, un microbuz care staţiona şi în care au fost observate mai multe colete cu ţigări. Acesta a fost transportat la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 10.168 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 119.000 lei.
Şi în acest caz ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar vehiculul în care au fost descoperite a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate.

Autovehicul căutat în Italia, descoperit la Petea

Poliţiştii de frontieră din Petea au depistat un cetăţean ucrainean, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, ce figura ca fiind căutată de autorităţile din Italia.
În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat, pentru a intra în România, cetăţeanul ucrainean Roman R., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în Ucraina, care conducea o autoutilitară marca Mercedes Sprinter, înmatriculată în Polonia.
La control, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autovehiculul figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de către autorităţile din Italia, în data de 8 mai 2008.
În urma celor constatate, ucraineanul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoutilitara, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.