CUPA VETERANILOR, 2017

0
214

“TRIUNGHIULARUL NORDULUI”, BIHOR – MARAMUREŞ – SATU MARE

Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi Satu Mare, Federaţia Română Sportul Pentru Toţi, Direcţia Pentru Sport şi Tineret Satu Mare, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Primăria Medieşu Aurit şi Şcoala Profesională „George Coşbuc” Medieşu Aurit au organizat la sfârşit de săptămână o reuşită competiţie sportivă şi de recreere, la care au participat oameni de marcă ai sportului românesc din cele trei judeţe.

Întrecerile sportive desfăşurate în sala de sport a Liceului Ioniţă G. Andron au fost un exemplu de cunoaştere a regulamentului sportiv, dăruire şi spirit de fair-play. Participanţii s-au întrecut la tenis de masă, şah, minifotbal, fotbal-tenis şi volei.
Printre cei care s-au remarcat la ramurile de sport menţionate îi amintim: la tenis de masă pe Didier Senn, director al fabricii de componente pentru avi­oane ce se construieşte la Medieşu Aurit, un mare câştig al sportului sătmărean, la feminin Lia Puţ din Maramureş, fostă sportivă de performanţă la atletism şi Cosette Scurtu, tot din Maramureş. La sportul minţii, masculin, s-au remarcat Florin Tomoioagă, profesor la Universitatea din Oradea şi Virgil Bota, Satu Mare, iar la feminin Lenuţa Iancu şi Viorica Meszaros, Satu Mare. Finala de la fotbal-tenis a fost jucată de echipa Bihorului, Stoian Nicolae şi Tomoioagă Florin, care a întrecut echipa Maramureşului, Adi Paina, fost campion balcanic la atletism şi Pamfil Achim, alt mare atlet şi portar la fotbal. Victoria a revenit bihorenilor. La fotbal, finala s-a jucat între Satu Mare şi Bihor, victoria revenind sătmărenilor, din rândul cărora s-au remarcat Radu Iancu şi Ioan Handrău. Maria Bac, Emilia Achim, Rodica Bota s-au remarcat la întrecerile de la volei.
Prof. Octavian Bac, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport Oradea s-a remarcat prin ţinută şi dăruire la volei masculin, alături de Alexandru Contraş, Virgil Bota şi Adrian Paina.
Câştigători au fost toţi participanţii, cu siguranţă, atâta timp cât şi domnul decan a afirmat că invitaţia la această competiţie de vis a fost o mare surpriză.
Organizatorii au pregătit şi o excursie surpriză prin Ţara Oaşului, iar ultimul popas a fost la Mănăstirea din Bixad, unde doi dintre sportivii prezenţi, Achim Pamfil, viceprimarul comunei Asuaju de Sus şi Nicolae Stoian au susţinut un recital de pricesne. Părintele stareţ Emanuel i-a primit cu aleasă căldură şi preţuire.
După eforturile depuse, la finalul întrecerilor participanţilor li s-au acordat diplome de onoare, medalii, cupe, tricouri, pixuri şi alte materiale promoţionale.
La această frumoasă competiţie a fost invitat de onoare şi prof. Dumitru Petre. Preşedintele AJSPT Satu Mare, prof. Adrian Meszaros, care a făcut premierea, a acordat o diplomă de onoare, cupă, medalie şi a declarat că această competiţie o dedică celui care a slujit cu onoare activitatea sportivă la nivelul învăţământului sătmărean 27 de ani, urându-i sănătate şi mulţi ani.
Prof. Adrian Meszaros adresează mulţumiri conducerii Federaţiei Române SPT, Biroului Federal, conducerii Direcţiei pentru Sport şi Tineret Satu Mare, inspectorului general, prof. Călin Durla, primarului comunei Medieşu Aurit, Radu Iancu, directorului Şcolii Profesionale „George Coşbuc” Medieşu Aurit, prof. ing. Ion Ştirbu, directorului Liceului Ioniţă G. Andron, prof. Ovidiu Hotca, patronilor Vasile şi Eudochia Pintea pentru serviciile prestate şi tuturor celor care înţeleg că „Viaţa este mişcare, mişcarea este viaţă”. (g.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.