Peste 33.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

0
165

– s-au tras 6 focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor –

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe timpul unor acţiuni, în zona de responsabilitate, cantitatea de 33.054 pachete cu ţigări, în valoare totală de 385.900 lei, care au fost confiscate. În urma acţiunilor, 4 persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Pe Valea Vişeului

Marţi, puţin după miezul nopţii, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, mai multe persoane care se deplasau către interiorul ţării transportând colete voluminoase.
Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora executând somaţiile legale prin voce, însă bărbaţii nu s-au oprit, fapt pentru care au fost executate 6 focuri de avertisment în plan vertical.
În urma acţiunii au fost reţinute două persoane, cetăţeni ucraineni, iar în zonă au fost descoperite 21 de colete, care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană. Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment şi au fost luate măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei.
Cetăţenii ucraineni, îm­preună cu ţigările, au fost duşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii, au rezultat 10.320 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 121.000 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

În Sighetu Marmaţiei

Tot marţi, în jurul orei 5.30, un echipaj mobil din Sighetu Marmaţiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca BMW, înmatriculat în Irlanda, despre care se deţineau date că transportă ţigări de provenienţă extra comunitară.
Conducătorul auto a ignorat semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră continuându-şi deplasarea în mare viteză, iar după aproximativ 3 km autoturismul a fost blocat şi conducătorul auto reţinut.
Pe bancheta din spate a autoturismului au fost observate 4 colete cu ţigări, fapt pentru care bărbatul, împreună cu maşina, a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 790 pachete cu ţigări, în valoare de 9.300 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În urma verificărilor a rezultat că, şoferul, Vasile F., în vârstă de 20 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, nu posedă nici permis de conducere. Acum este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pe malul rîului Tisa

Poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au mai descoperit, în apropierea malului râului Tisa, 14.399 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 167.000 lei. Ţigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.