Derby local adjudecat de noua promovată

0
279

• CSŞ 2 CNE Baia Mare – Ştiinţa Explorări Baia Mare 3-2 (-23, 17, 22, -24, 15) •

Derby-ul băimărean dintre CSŞ 2 CNE şi Ştiinţa Explorări, disputat luni după-amiază în sala „Lascăr Pană” în cadrul etapei 7 a Diviziei A1, a fost adjudecat de nou promovata după un meci decis în cinci seturi şi ce a ţinut cu sufletul la gură suporterii celor două grupări peste două ore şi jumătate. Putem spune că este o semisurpriză, volei­baliştii lui Marius Botea şi Sorin Pop avînd de partea lor experienţa atîtor sezoane de prim eşalon. Însă elevii lui Virgiliu Rău au confirmat creşterea de formă a ultimelor etape, cu două victorii în deplasare, la Timişoara şi Dinamo, iar acum a venit succesul în dauna rivalei din municipiu. În urma victoriei din derby, CSŞ a egalat la puncte pe Ştiinţa Explorări, dar „oaspeţii” de luni au un setaveraj mai bun. Însă cele două grupări băimărene au o misiune dificilă în acest sezon, niciuna dintre ele neavînd capacitatea necesară pentru a spera la un loc în prima jumătate a clasamentului. Ar mai fi de adăugat faptul că duelul s-a terminat după o decizie controversată a arbitrului de scaun, la scorul de 16-15, Cristian Şanta apreciind că liberoul Luis Bertran a călcat linia de trei metri în momentul în care i-a pasat lui Robert Ţuţea.
Disputa din derby a început cu Ştiinţa Explorări la timonă, conducînd în marea majoritate a primului set – 4-7, 9-12, 13-16. CSŞ 2 a revenit excelent şi a intrat în avantaj, însă la limită – 18-17. Băieţii lui Botea au dat dovadă de luciditate pe finalul setului, au fost mai pragmatici, şi s-au impus cu 23-25. În schimb, seturile doi şi trei au fost la discreţia nou promovatei, adjudecate destul de clar, mai ales actul doi, 25-17 şi 25-22. În setul secund, Luis Bertran a fost cît pe aici să se accidenteze foarte grav, după o intervenţie la sacrificiu. Ştiinţa Explorări era nevoită ca următorul să-i revină pentru a trimite partida în decisiv. Aspect de care au profitat, impunîndu-se în prelungiri cu 24-26. Explorări a început la fel de bine şi setul cinci şi a condus cu 0-4. Dar imediat CSŞ 2 a egalat la patru şi deznodămîntul era greu de anticipat. „Vizitatorii” se distanţează din nou, 5-8, 9-12, şi se prevestea o victorie a celor de la Explorări. Care s-au aflat la un mic pas de cîştigarea celor două puncte, 12-14. Nou promovata n-a renunţat însă, a anulat trei mingi de meci, şi a egalat la 15. Chiar a intrat în avantaj, 16-15, ca punctul final să fie decis de arbitrul Cristian Şanta, neputînd să ne dăm seama dacă a luat decizia bună.

• Sala sporturilor „Lascăr Pană”. Spectatori, aproximativ 400.
CSŞ 2 CNE Baia Mare: Sormaz 3 p, Ionescu 20 p, Magdaş 9 p, Aleksic 14 p, Popovici (libero). Au mai jucat: Aldea şi Păştean 1 p. Antrenori: Virgiliu şi Roxana Rău.
Ştiinţa Explorări Baia Mare: Râpeanu 4 p, Negrean 16 p, Fedorenko 10 p, Ţuţea 19 p, Lupu 11 p, Mocanu 13 p, Bertran (libero). Au mai jucat: Nagy 3 p, Florea şi Socaciu. Antrenori: Marius Botea şi Sorin Pop. • Arbitri: Cristian Şanta şi Lucian Husa (Cluj-Napoca). Observator FRV: Mihai Vlădescu (Braşov).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.