Aparatură medicală pentru Centrul de radioterapie din Baia Mare

0
984

Protocolul privind atribuirea de aparatură medicală de către Ministerul Sănătăţii pentru Centrul de radioterapie al Spitalului judeţean de urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare va fi semnat azi, 9 noiembrie, ora 13, la Guvernul României, în prezenţa managerului Spitalului judeţean din Baia Mare, ec. Sorina Pintea, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Atribuirea este realizată pentru 5 spitale din România, prinse în proiectul cu fonduri de 3 milioane de euro de la Banca Mondială, semnat în 2016, pentru dotare şi pregătirea personalului.
Spitalul judeţean de urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” a fost cuprins în primul val, alături de Cluj şi Bucureşti (Institutul Oncologic şi Spitalul Elias). Ulterior, Clujul a fost retras de pe lista de finanţare, fiind înlocuit cu spitalele din Galaţi şi Constanţa.
În 3 aprilie 2017, a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de extindere şi modernizare a buncărului, iar în 6 aprilie, pe site-ul Băncii Mondiale, a fost publicat caietul de sarcini pentru aparatura necesară dotării buncărului de radioterapie al Spitalului din Baia Mare. Licitaţia pentru adjudecare a fost finalizată, astfel că existenţa acestui centru de radioterapie devine o certitudine, confirmată prin semnarea protocolului de atribuire a aparaturii medicale. Odată finalizate lucrările şi instalate aparatele medicale, Centrul de radioterapie al Spitalului judeţean din Baia Mare va primi bolnavii din Maramureş şi pe cei din judeţele limitrofe.
Contractul de furnizare de echipamente de radioterapie nr. 8362RO-ICB G/C1/3.1, încheiat între Ministerul Sănătăţii şi asocierea formată din Elekta Limited şi SC Medlimpex 95 SRL, prevede executarea de lucrări civile de construcţii necesare în vederea instalării echipamentelor de radioterapie, respectiv: accelerator linear de particule, modernizarea computerului tomograf, sistem de planificare a tratamentului şi staţii de conturare (TPS/CS) şi modernizarea celor existente, sistem de înregistrare şi verificare (R&V), seturi de imobilizare pentru accelerator şi CT stimulator, set complet de dozimetrie. Echipamentele sunt destinate bunei funcţionări şi asigurarea tratamentului pacienţilor în cadrul secţiei de oncologie medicală a Spitalului judeţean din Baia Mare. Secţia de oncologie medicală a Spitalului judeţean a fost inclusă pentru dotare în proiectul „Reforma sectorului sanitar – Îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar”, finanţat prin acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a arătat că investiţiile în infrastructura de sănătate reprezintă o prioritate pentru executivul administraţiei judeţene.
”Mulţumim Guvernului României pentru sprijinul pe care ni-l acordă în domeniul sănătăţii. Baia Mare şi Maramureşul se consolidează ca pol important în ceea ce priveşte oferirea de servicii de calitate în medicină. Consiliul Judeţean Maramureş patronează două instituţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, pe care le vom sprijini în continuare”, a arătat şeful administraţiei judeţene. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.