Bani pentru Bazinul de înot

0
223

De aproape două luni, Bazinul olimpic de înot „Gheorghe Demeca” din Baia Mare este închis. Mai exact de la furtuna din luna septembrie 2017, când vândul a distrus acoperişul clădirii.
De atunci, sportivii se antrenează pe unde pot. Mai mulţi părinţi ai copiilor care îşi desfăşurau acolo antrenamentele s-au adresat preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea pentru a-i cere sprijinul, alţii şi-au exprimat revolta pe reţelele de socializare şi au organizat un protest. Ieri, 8 noiembrie, şeful administraţiei maramureşene a fost anunţat de ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, despre alocarea a 500.000 de lei pentru lucrările de reparaţii la acoperiş.
„În urmă cu două ore, am discutat cu ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca. Toţi banii necesari, aproximativ 500.000 de lei au fost alocaţi astăzi. Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport poate să identifice rapid un executant al lucrărilor şi să pună în ordine lucrările de la bazin”, a spus Gabriel Zetea. Pe de altă parte, preşedintele CJ Maramureş s-a declarat dezamăgit de modul cum au intervenit reprezentanţii din Direcţia Judeţeană a Sportului în rezolvarea acestei situaţii.
Un aport la soluţionarea problemei l-a avut secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, maramureşeanul Cosmin Butuza.
Antrenorul de înot Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv, se declară mulţumit de modul în care au decurs lucrurile, ulterior: „Noi, ca liceu, fiind chiriaşi ai acelui spaţiu, nu am putut acţiona altfel decât să ne exprimăm nemulţumirea. Suntem încântaţi că s-a găsit o soluţie. De aproape două luni, aceşti copii se antrenează la un bazin din afara oraşului, în condiţii improprii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.