În Cîmpulung la Tisa, peste 570 de grame de canabis, descoperite la un maramureşean

0
225

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au descoperit 573 de grame de substanţă vegetală, posibil canabis, în bagajele unei persoane care se afla într-un autocar ce circula pe ruta România – Spania.
Luni, 7 noiembrie, în jurul orei 00.30, un echipaj mobil din cadrul Poliţiei de Frontieră Sarasău a oprit pentru control, pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, un autocar marca Volvo care circula pe ruta România – Spania.
În urma verificărilor efectuate în bagajul unui pasager, au fost descoperite, disimulate în pungi de cafea, cinci pachete din folie transparentă vidate în care se afla o substanţă vegetală verde-oliv.
Drept urmare, persoana în cauză a fost condusă la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde a fost identificată ca fiind I.A., în vârstă de 40 ani, domiciliată pe raza judeţului Maramureş.
În urma inventarierii substanţei descoperite a rezultat cantitatea de 573 de grame substanţă vegetală verde-oliv, posibil canabis, cantitate care a fost ridicată şi predată lucrătorilor din cadrul Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate, în vederea continuării cercetărilor.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul sau exportul de droguri de risc, fără drept şi cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.
Marţi, 7 noiembrie, pe numele lui I.A. a fost emis un mandat de aducere de către procurorul de caz, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore, iar miercuri a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Două femei din Congo, cu documentele altor persoane, depistate la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două femei din Congo care, ajutate de un cetăţean angolez, au încercat să iasă ilegal din România, cu documente de călătorie austriece aparţinând altor persoane.
În data de 6 noiembrie, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism marca Nissan Primera, înmatriculat în Austria, cetăţeanul angolez Samuel M., în vârstă de 60 de ani. Alături de acesta, în autoturism se mai aflau două persoane, de sex feminin, care s-au legitimat cu documente de călătorie eliberate de autorităţile din Austria.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că, persoanele nu corespund cu cele din documentele prezentate la control, motiv pentru care acestea au fost duse la sediu pentru cercetări.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că, persoanele în cauză sunt, de fapt, Falone K. şi Noella H., în vârstă de 31, respectiv 26 de ani, din Congo, intrate legal în România. Femeile au declarat că au recurs la această metodă deoarece doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei şi nu deţineau documente care să le permită să călătorească în Spaţiul Schengen. Totodată, în cadrul cercetărilor s-a stabilit că Samuel M. le-a ajutat pe cele două persoane să îşi procure documentele de călătorie cu care acestea intenţionau să ajungă până în Austria.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei persoane şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale altei persoane, pentru cele două congoleze, iar şoferului pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trecerea frauduloasă a frontierei de stat urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.