Acţiune silvică pe Valea Vaserului

0
225

În perioada 6-8 noiembrie, poliţiştii din Vişeu de Sus au desfăşurat o acţiune în zona „Valea Vaser” pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.
Acţiunea s-a soldat cu confiscarea a 24 mc lemn rotund, foios şi răşinos, şi cu constatarea a 4 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic. De asemenea poliţiştii au indisponibilizat un tractor articulat forestier şi un ferăstrău electric.
În locul numit „Valea Boului” din zona „Valea Vaser”, fond forestier în proprietatea statului ro­mân, au fost identificaţi doi bărbaţi, în vârstă de 45 respectiv 52 de ani, care au tăiat mai mulţi arbori, de esenţă foios, pe care i-au transportat de la faţa locului cu ajutorul unui tractor articulat forestier.
Cantitatea de material lemnos identificată a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. TAF-ul şi motoferăstrăul au fost indisponibilizate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
În aceeaşi zonă, dar într-un fond forestier proprietate privată, poliţiştii au descoperit 70 de cioate, rămase în urma tăierilor ilegale de material lemnos, de esenţă răşinos, specia molid. La faţa locului au fost găsiţi tăiaţi şi abandonaţi 15 arbori, respectiv cantitatea de 11,70 mc, ce au fost ridicaţi în vederea confiscării şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Vişeu de Sus. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori şi pentru identificarea autorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.