Festivalul Toamnei la Vişeu de Sus

0
803

Miercuri, 8 noiembrie, la Vişeu de Sus, a avut loc Festivalul Toamnei, un eveniment dedicat copiilor, care şi-a propus să valorifice potenţialul lor creativ. Festivalul a fost organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Vişeu de Sus (director psiholog Angela Kolozsvari), în parteneriat cu Centrul Cultural-Social (director dr. Anuţa Pop) şi Clubul Rotary Vişeu de Sus (preşedinte Alexandru Machedon).

Festivalul s-a desfăşurat la sediul CSEI, pe trei secţiuni: ateliere de decoraţiuni de toamnă, parada personajelor şi momente artistice. Peste 150 de copii de la şcolile şi grădiniţele din oraş şi din împrejurimi, dar şi de la Centrul de Activităţi pentru Copii Vişeu de Sus, au creat decoraţiuni ingenioase din frunze, fructe şi legume şi au pregătit un program artistic special dedicat ”Zânei Toamna”.
Copiii de la Grădinţa cu Program Prelungit nr. 1 Vişeu de Sus (director Violeta Paşcu) au prezentat un dans popular (ed. Rodica Huszak, Liana Galben Năsui), hora vitaminelor, parada costumelor (ed. Anca Mestic, Gabriela Mestic) şi hora fructelor şi legumelor (Carmen Dunca, Mariana Boicu). Copiii de la Şcoala Gimnazială Nr. 7, coordonaţi de prof. Elvira Paşcu, au prezentat o dramatizare a poeziei „Greierele şi furnica”. De la aceeaşi şcoală, prof. Nely Radu şi elevele sale au pregătit povestea umbreluţelor. Elevii prof. Ilişca Pop au pregătit o paradă a fructelor.
Liceul Tehnologic nr. 1 Vişeu de Sus (director prof. Gabriela Ciolpan) a prezentat o paradă a costumelor şi un cântec în limba germană, interpretat de clasa prof. Niţa Scopeţ. Copiii ce beneficiază de serviciile Centrului de Activităţi, parte a Centrului Cultural-Social Vişeu de Sus, pregătiţi de psihologul Camelia Gherheş, au realizat decoraţiuni de toamnă din frunze, fructe şi legume. Decoruri au pregătit şi copiii Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă, alături de profesorii coordonatori Maria Hapca, Firuţa Cocârcă, Monica Tomulea, Florina Andreica, Lucian Perţa, Corina Şimon, Alina Stanciu, Ildiko Laioş, Valer Griga, Maria Şimon, Elvira Hartzos, Monica Danci, Diana Tomoiagă, Ileana Năsui, Zamfira Iuga, Angelica Murguly, Alina Moldovan şi Mirela Şteţco.
Şcoala Gimnazială Onceşti a participat la Festivalul Toamnei prin elevii coordonaţi de prof. Adina Godja. Ei au oferit o donaţie pentru grădiniţa din cadrul CSEI Vişeu de Sus, dorindu-şi să aducă un strop de bucurie în plus pe feţele copiilor care o frecventează. Clubul Rotary Vişeu de Sus a fost alături de copii, susţinând dezvoltarea talentelor.
Evenimentul a fost încheiat de gazde, care au pregătit o paradă a anotimpurilor şi animăluţelor, dar şi dansuri, cu ajutorul prof. Viorica Pop şi Anuţa Petrovai. A fost un eveniment frumos, în zi de sărbătoare, dedicat copiilor talentaţi şi profesorilor interesaţi de dezvoltarea acestora.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.