Primul contract finanţat în Maramureş pe PNDL2 a fost semnat în comuna Budeşti

0
196

Marţi, 7 noiembrie 2017, în comuna Budeşti, a fost semnat primul contract finanţat în Maramureş de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală partea a doua. Statul alocă astfel 1.488.726,94 lei pentru realizarea investiţiei ”Reabilitare şi modernizare Şcoala Gimnazială Budeşti. Valoarea totală a investiţiei este de 1.569.879,05 lei.
Comuna Budeşti aşteaptă verificarea documentelor pentru alte trei proiecte aprobate pe PNDL2, respectiv extinderea aducţiunii de apă – o reţea secundară şi branşamente – în sumă de 3,9 milioane de lei, reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale din satul Sârbi, cu o valoare de 1,5 milioane de lei, şi reabilitarea şi modernizarea cabinetelor medicale, cu 1,3 milioane de lei. Semnarea contractelor va fi în următoarele luni.
Liviu Tămaş, primarul comunei Budeşti, a spus: ”Mai avem în lucru 5 proiecte, 3 pe PNDL şi 2 prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Reabilitarea şcolii din Budeşti a fost prinsă într-un proiect mai mare, care are şi o componentă în AFIR, respectiv reabilitarea şcolii şi grădiniţei din satul Sârbi. Atât pentru acest proiect, cât şi pentru cel privind reţeaua secundară pe apă, depus pe PNDL, mai trebuie să transmitem studiile de fezabilitate, fapt care va fi realizat până la finalul lunii noiembrie. În ce priveşte celelalte proiecte, avem toate documentaţiile trimise şi sperăm să semnăm cât mai repede contractele de finanţare, pentru ca în primăvara anului viitor să demarăm lucrările de execuţie”.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că cel puţin încă două proiecte europene se află în lucru la Budeşti: modernizarea şcolii din Sârbi şi reabilitarea reţelei de străzi, iar toate acestea vor îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.