Cîţi brazi sînt tăiaţi anual de Crăciun?

0
506

Sîntem obişnuiţi ca de Crăciun să simţim mirosul de brad în casă, dar statisticile ne arată că fondul forestier se diminuează. Anual, se taie 4 milioane de brazi, iar oamenii se gîndesc din ce în ce mai mult la natură, la salvarea pădurii şi a animalelor care trăiesc în natură, la modalităţi prin care oamenii pot fi mai economi şi mai responsabili în acelaşi timp cu mediul înconjurător. În fiecare an, în Europa, sînt tăiaţi 60 de milioane de brazi. La nivelul judeţului Maramureş, conform Institutului Naţional de Statistică, volumul de răşinoase recoltate a scăzut de la 225,8 mii de metri cubi în 2015 la 180 mii metri cubi în 2016.
Există un interes mai mare faţă de brazii artificiali de Crăciun, arată un studiu realizat de Agenţia SEO TargetWeb. Astfel, interesul locuitorilor care caută brazi de Crăciun artificiali a crescut cu 35% în perioada noiembrie-decembrie 2016 faţă de 2015. În ceea ce priveşte evoluţia interesului faţă de brazii artificiali de Crăciun, judeţele cu cea mai mare creştere sînt Mehedinţi, Ilfov, Harghita, Sălaj, Bihor şi Vaslui, Maramureşul ocupînd poziţia 11 în această listă.
Am luat legătura cu reprezentanţii site-ului www.maniamall.ro, unul dintre cei mai mari importatori de brazi artificiali din România, care ne-au declarat: “Brazii artificiali pot înlocui cu succes clasicul brad natural. Alegerea unui brad artificial contribuie în mod direct la protejarea pădurilor care în ultimul deceniu au avut de suferit în urma defrişărilor. Brazii de Crăciun artificiali se pot reutiliza, nu produc dezordine şi pot fi depozitaţi cu uşurinţă”.
Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, la finele anului 2016, fondul forestier al judeţului Maramureş se întindea pe 259.622 ha. În 2016, volumul total de masă lemnoasă recoltată a fost de 550.400 metri cubi. (a.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.