6 migranţi, 5 irakieni şi un afgan, opriţi la frontieră

0
177

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au reţinut 6 cetăţeni, 5 irakieni şi un afgan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.
Poliţiştii de frontieră au observat, în gara CFR Satu Mare, un grup de migranţi care au urcat în două autoturisme, care circulau în regim de taxi. Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor, iar la intrarea în localitatea Dara, la aproximativ un km de linia de frontieră cu Ungaria, echipajul a interceptat persoanele în cauză. Astfel, au fost depistate 6 persoane de origine afro-asiatică, care au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Irak si Afganistan, patru adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani şi doi minori, cu vârste de 10 şi 17 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.
Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.
Cei 6 migranţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Urmărit internaţional, depistat în Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean român, care avea emis pe numele lui, de către autorităţile din Italia, un mandat european de arestare pentru aderarea la o grupare de criminalitate organizată.
În Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român, Grigore I., în vârstă de 37 ani, cu domiciliul în judeţul Tulcea.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figurează ca fiind urmărit internaţional. Pe numele lui exista un mandat european de arestare, fiind căutat de către autorităţile din Italia, pentru aderarea la o grupare de criminalitate organizată.
Persoana în cauză a fost predată Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.
1.500 pachete cu ţigări depistate într-o maşină abandonată
Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au observat, pe DN 19, un autoturism marca Ford Mondeo, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, care se deplasa dintre localitatea Sarasău spre municipiul Sighetu Marmaţiei.
Imediat s-a trecut la urmărirea maşinii, iar după aproximativ 3 km conducătorul auto a oprit, a abandonat autoturismul şi a fugit.
În autoturismul abandonat, s-au descoperit, pe bancheta din spate şi în portbagaj, 2 colete şi 2 genţi cu ţigări, de provenienţă ucraineană.
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu ţigări, în valoare de 17.500 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfăşoară cercetări pentru depistarea persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a celor vinovaţi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.