Topul staţiunilor balneare

0
179

Asociaţia Română de Balneologie realizează anual un Top al Staţiunilor Balneare, pe baza unor criterii de evaluare. La congresul de la Cluj-Napoca, din 22-27 mai 2018, vor participa reprezentanţi din staţiunile balneare, dar şi medici, autorităţi locale, reprezentanţi ai ONG-urilor locale, investitori locali, care să-şi prezinte contribuţia la dezvoltarea staţiunii.
Pentru realizarea Topului, Asociaţia Română de Balneologie (Bucureşti, tel. 0723138339) va realiza deplasări de documentare, astfel încît datele prezentate să fie corelate cu obiectivul de creştere a competitivităţii, de promovare a dialogului constructiv şi de dezvoltare a domeniului balnear.
Pînă în prezent, au fost vizitate următoarele staţiuni: Amara, Eforie, Techirghiol, Mangalia, Slănic Moldova, Covasna, Băile Tuşnad, Sovata, Turda, Sîngeorz Băi, Ocna Şugatag şi Băile Felix, ocazie cu care au avut loc discuţii cu autorităţile publice locale şi responsabili locali, implicaţi în dezvoltarea staţiunilor balneare, urmînd ca în viitorul apropiat să fie desfăşurate vizite în 18 staţiuni balneare.
La 1 noiembrie 2017, am ajuns la Ocna Şugatag, fiind aşteptaţi la Centrul de informare turistică, unde au fost dezbătute principalele aspecte legate de dezvoltarea staţiunii Ocna Şugatag. Prezenţa media a surprins discuţiile purtate, fiind accesibile informaţii în mass-media locală.

Dr. biol. Constantin MUNTEANU, preşedintele Asociaţiei Române de Balneologie

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.